Simona Halep a spus ADIO US Open și primului loc mondial: Românca, eliminată din primul tur de la Maria Șarapova

6

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă în trei seturi de rusoaica Maria Șarapova, cu 6-4, 4-6, 6-3, luni, la arenele Flushing Meadows din New York, într-o partidă din prima rundă a turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului.

Simona a început temător meciul, surprinsă și ea de intensitatea surprinzătoare arătată de Șarapova. Deși avea extrem de puține meciuri jucate în ultimele luni, jocul rusoaicei din primul set a adus aminte, inevitabil, de anii săi de glorie.

Șarapova a făcut rapid break, fiind majoritatea timpului la conducere. Maria a lovit agresiv de pe ambele părți ale terenului, dovadă fiind și numărul ridicat al loviturilor direct câștigătoare din primul set, nu ma puținde 28!

Halep s-a văzut nevoită să servească la 4-5 pentru a rămâne în meci, însă nu a rezistat presiunii, Șarapova adjudecându-și astfel prima manșă, după o oră de joc.

Nivelul colosal de joc arătat de Șarapova a continuat și în setul secund, rusoaica distanțându-se rapid la 4-1, anunță gsp.ro.

Din acel moment, în jocul Șarapovei au început să apară numeroase greșeli neforțate, care i-au permis Simonei să revină în joc. Halep a salvat o minge de 1-5, a egalat la patru și a început să pună din ce în ce mai multă presiune pe adversara sa. Românca a făcut apoi break și a închis setul la chiar prima șansă avută.

Pauza de vestiar luată de Șarapova după setul secund i-a prins bine rusoaicei, care a revenit cu forțe proaspete de la vestiare. Maria a început din nou să lovească greșit, numărul neforțatelor scăzând considerabil.

La fel ca în setul secund, Șarapova s-a distanțat la 4-1, etalând în multe momente un joc supraomenesc. Șarapova nu a mai cedat inițiativa precum în setul secund și a închis setul la trei, având în dreptul său nu mai puțin de 60 de lovituri direct câștigătoare.