Sistem informatic de ultimă generație la Spitalul „Sf. Spiridon”

7

O echipă medicală de specialiști, condusă de neonatologul argeșean Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Marie Curie implementează în noul spital din Mioveni, alături de echipa tehnică de pe șantier, un avansat sistem informatic digital, care funcționează în prezent doar în marile spitale europene și în centre universitare din țară.
Acest sistem are rolul de monitorizare si securizare a pacientilor critici, aflați în blocul operator, în compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă și în Unitatea de Primiti Urgențe, de unde colectează o serie de date de la nivelul patului fiecărui pacient, precum și alte sisteme vitale, rezultatele interpretate fiind transmise în timp real personalului medical din camera de comandă și monitorizare. Totodată, acest sistem informatic este parte a sistemului de telemedicină și poate fi utilizat în acest scop.
Organizarea spațiilor, montarea echipamentelor informatice și medicale, dar și cursurile de pregătire cu personalul de specialitate de la Spitalul Mioveni vor fi realizate tot de echipa condusă de dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Marie Curie, cărora le mulțumim pentru marele ajutor oferit.