Șase medici ATI ar fi trebuit să înceapă astăzi activitatea la Spitalul Județean Pitești, urmând a fi transferați de la Spitalul Mioveni, cel puțin așa declara, pe 24 noiembrie, managerul Adriana Molfea, ca rezolvare a lipsei acute de ATI-ști din cea mai mare unitate sanitară din Argeș. Întâmplător sau nu, tocmai în ziua în care cei șase urmau să își înceapă activitatea la Pitești, doamna Molfea și-a luat câteva zile de concendiu. Cert este că niciun medic ATI nu a plecat de la Mioveni spre Pitești.
CITEȘTE ȘI: MEDIC UPU PITEȘTI, STRIGĂT DE AJUTOR! „URGENȚA NU ESTE MUNCĂ LA NORMĂ! NU MAI FACEM FAȚĂ!”
Spitalul Județean Pitești suferă crunt, și nu de curând, de lipsă gravă de medici ATI. La un moment dat, se reușise performanța de a avea chiar doi asemenea specialiști pe statele de plată ale SJU. Fiind o specialitate nu foarte ușoară, găsirea de medici ATI este o adevărată provocare. S-au scos posturi la concurs, au fost purtate negocieri însă, problemele în urma cărora cel mai mult suferă pacienții, rămân aceleași. Șase medici ATI ar fi trebuit să se transfere la Spitalul Județean Pitești. Așa spunea managerul Adriana Molfea. Doctorul Dan Olariu, șeful Secției Chirurgie I al SJU Pitești, care îi ține locul managerului în această perioadă, ne-a declarat că cei șase medici nu au fost transferați. „Deocamdată, nu avem confirmare din partea Spitalului Mioveni. Demersurile sunt făcute, asta pot să vă spun cu siguranță, pentru că știu. E o procedură internă, aceasta a transferului de la o unitate spitalicească de stat la alta. Sunt niște proceduri care trebuie urmate” a declarat dr. Dan Olariu.
„Nu pleacă niciun medic de la Spitalul Mioveni!” spune, din nou, la doar câteva zile, managerul acestei unități sanitare, Codruț Schnider. Acesta ne-a declarat că, în cadrul Comitetului Director al Spitalului Orășenesc Mioveni, a avut loc o ședință și s-a decis să nu plece nimeni. „Da, există proceduri interne, dar de la Mioveni nu pleacă nimeni” a subliniat managerul Schnider. Totodată, acesta a adăugat că este deschis la orice formă de colaborare între cele două unități sanitare, astfel încât, pacienții, ținta finală a actului medical, să beneficieze de condiții și servicii sanitare cât mai bune.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp