prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Șoc în Cheresteaua: Fiii lui Brânză au rămas după gratii din greșeală?! Mutarea avocaților!

Șoc în Cheresteaua: Fiii lui Brânză au rămas după gratii din greșeală?! Mutarea avocaților!

Imediat după anunțare sentinței prin care toți învinuiții au fost eliberați, sechestrele ridicate și speța trimisă la rejudecare, avocații din dosarul Cheresteaua au înaintat în regim de urgență o cerere de îndreptare a erorii materiale, mai exact o cerere de eliberare a fraților Andrei, fiii lui Brânză, acuzați că au fost complicii tatălui, principalul învinuit. Da, asta s-a întâmplat: autorul așa zisei infracțiuni a fost eliberat, complicii lui la exact aceeași infracțiune, au rămas după gratii!

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE DE SF. ANDREI! POLIȚIST GĂSIT MORT, LA MORMÂNTUL FIICEI SALE, ANDREEA!

Sentințele din instanțe nu se comentează, judecătorii fiind independenți și inamovibili, însă ceea ce s-a întâmplat la ultima judecată în cazul Cheresteaua III, pare ori o glumă proastă ori o pur și simplu greșeală. Andrei Ion, zis Brânză, acuzat de mai multe fapte printre care și evaziune fiscală, este trimis acasă și i se admite cererea de recurs în casație, iar cei doi fii, Andrei Daniel și Andrei Liviu, acuzați de complicitate la evaziunea tatălui, rămân după gratii. Alături de Ion Andrei au mai fost eliberați și alți acuzați din proces, cauza a fost casată și trimisă spre rejudecare la Curtea de Apel Pitești, iar cei doi băieți ținuți, în continuare, după gratii.

Avocații susțin că a fost o eroare!

Până la apariția motivării judecătorilor care să ne lumineze cum de au fost eliberați toți cei acuzați și privați de libertate iar cei doi nu, ar mai putea trece câteva luni. Până atunci, avocaților le rămâne doar speranța că cineva, cumva, i-a omis pe cei doi, parte a exact aceluiași dosar și judecătorii vor da curs cererii lor de îndreptare a erorii materiale „strecurată în minuta Hotărârii din 28 noiembrie 2023, prin care a fost casată în parte decizia penală nr.1/A/2023, deoarece, din eroare, dispoziția de trimitere spre rejudecare a cauzei la instanța de apel nu îi vizează și pe complici-Andrei Daniel și Andrei Liviu. În calitatea lor de participanți la una dintre faptele autorilor-Andrei Ion și SC ANDRIS SRL-soluția de trimitere spre rejudecare ar fi trebuit să-i vizeze automat și pe aceștia” susțin avocații.

Iată ce stipulează decizia instanței:
”Prin minuta HOTĂRÂRII din 28 noiembrie 2023, între altele, s-a dispus: Trimite cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Pitești cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin.(1) lit. b şi alin.(2) din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. din 1968 și de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. (1) lit. e din Legea nr. 241/2005, în ceea ce priveşte pe inculpaţii Andrei Ion şi SC ANDRIS SRL.”

Petenții-recurenți Andrei Daniel Ionuț și Andrei Liviu Gheorghiță au fost condamnați, în calitate de complici la evaziune fiscală comisă de Andrei Ion și SC ANDRIS SRL, reținându-se: „fapta inculpatului Andrei Daniel Ionuț care, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada noiembrie 2011-13 noiembrie 2012, cu intenție, i-a ajutat pe inculpații Andrei Ion și SC ANDRIS SRL, să se sustragă de la plata tuturor obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, contribuind la omisiunea înregistrării în evidențele contabile ale societății a tuturor veniturilor realizate în această perioadă. Aceleași acuzații i-au fost aduse, în mare, și celuilalt fiu, „complice”, Andrei Liviu. Despre ambii fii s-a vorbit mult la vremea deciziei Curții de Apel Pitești că sunt victime colaterale în Dosarul Cheresteaua și a fost cumva neașteptată decizia Curții de a-i condamna cu executare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.