Șocant! A furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false! Cum a fost prinsă tânăra?

Șocant! A furat banii părinților și i-a înlocuit cu banknote false! Cum a fost prinsă tânăra?

O tânără de 24 ani a ajuns în arestul poliției după ce a furat luni la rând din banii părinților, înlocuindu-I cu banknote false. Totul a ieșit la iveală după ce părinții s-au decis să schimbe nbanii la o casă de schimb valutar unde au aflat că sunt falși.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

Autoritățile au intrat pe fir iar după câteva luni de cercetări au descoperit că responsabilă pentru această înșelăciune este chiar fiica oamenilor. Agenţii au efectuat, ieri, o percheziţie în casa tinerei, ocazie cu care au găsit 75 de bancnote false (3.750 de dolari). Tânăra din București a fost reţinută pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificarea de monede și punerea în circulație de valori falsificate, și au efectuat o percheziție la locuința unei tinere, de 24 de ani, din municipiul București.

Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2023, tânăra de 24 de ani ar fi sustras de la domiciliul părinților săi o sumă de bani, în valută, înlocuind-o cu bancnote contrafăcute. Ulterior, persoana vătămată, fără vinovăție, ar fi încercat să convertească în lei o parte din suma de bani deținută în valută.

Pentru administrarea de probatoriu, la data de 24 aprilie 2024, în baza unui mandat de percheziție emis de instanța competentă, la locuința celei în cauză, din municipiul București, a fost efectuată o percheziție domiciliară, unde au fost descoperite și ridicate un telefon mobil, două laptopuri și 75 de bancnote susceptibile a fi falsificate (însumând valoarea de 3.750 de dolari).

În cursul zilei de 24 aprilie a.c., după administrarea probatoriului, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au dispus reținerea tinerei în cauză, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 25 aprilie, să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.