Șocant. Ce au găsit cercetătorii în apa sfințită!

0

Conform credinței populare, apa sfințită este cel mai puternic și intens mijloc de purificare spiritual. Această idee este susținută și propagate în spatial public ș ice mai marii capi ai Bisericii Ortodoxe,. Și, cu toate acesta, apa sfințită a constituit obiectul a numeroase studii efectuate de-a lungul ultimilor ani. Numai că, ultima cercetare efectuată de Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată din cadrul Universității din Viena distruge puternic acest mit popular.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au analizat mai multe mostre de apă sfințită, ridicate de la mai multe lăcașuri de cult de pe întreg teritoriul Austriei. Descoperirea a fost una uimitoare pentru toata lumea, pentru că, doar un mililitru de astfel de apă, poate conține până la 62 de milioane de bacterii.

Distribuie prietenilor

De asemenea, testele au mai arătat că, în proporție de 86%, eșantioanele analizate conțineau urme de fecale, precum și bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Apa sfintită analizată conținea inclusiv nitrați în cantități foarte mari.

”Populația trebuie să fie informată cu privire la riscurile la care se supun cei care consumă apa sfințită. Este o problemă care a fost ignorată total până acum, dar care este deosebit de gravă, mai ales în condițiile în care oamenii au sistemul imunitar din ce în ce mai slab”, a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre microbiologi, preluat de Reuters.