prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Șocant! Polițist, arestat pentru susținerea unei grupări criminale!

Șocant! Polițist, arestat pentru susținerea unei grupări criminale!

Șocant! Un polițist a fost arestat preventiv pentru susținerea unei grupări criminale care se ocupa cu contrabanda de țigări aduse din Ucraina. Bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

CITEȘTE ȘI: SUFERINȚA SURDĂ CARE A ÎMPINS-O LA SINUCIDERE PE LAURA. CE SPUN APROPIAȚII?

„În perioada 2018 – 6 noiembrie 2023, agentul de poliție ar fi primit, în mod direct, sume de bani cuprinse între 500 și 2.000 de lei, în schimbul cărora ar fi oferit protecție unor persoane implicate în activitatea ilicită de contrabandă cu țigarete, furnizându-le informații despre efectuarea unor percheziții, dispunerea de măsuri preventive sau acțiuni de control ce urmau a se desfășura la operatori economici din zona Văii Jiului.

Luni, 6 noiembrie 2023, a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi primit mită 1.000 de lei, în scopurile menționate. La data de 7 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a polițistului pentru 30 de zile.

Polițistul a fost suspendat din funcție. Lucrează în sistem din 2005 și este încadrat la serviciul Judiciar, la Poliția municipiului Petroșani. Procurori DIICOT Hunedoara și polițiști de la BCCO Alba Iulia au efectuat marți, 7 noiembrie, 56 de percheziții la persoane bănuite constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, luare de mită și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 60.000 de țigarete, 56 de telefoane mobile și 30 de cartele telefonice, 19.650 de lei și 2.570 de euro, precum și alte mijloace de probă. La datele de 6 și 8 noiembrie 2023, procurorii au dispus reținerea a 11 persoane.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2022, șase dintre persoanele bănuite ar fi constituit, pe criterii familiale, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete. Membrii grupului infracțional, sub coordonarea unuia dintre bănuiți, și având sarcini stabilite de acesta, ar fi achiziționat țigarete de contrabandă din Ucraina, pe care le-ar fi transportat, distribuit și comercializat preponderent stradal, în mai multe localități din județele Hunedoara și Alba, prețurile pentru un pachet variind între 8 și 14 lei, în funcție de sortiment și cantitatea achiziționată.

Din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că alți patru bănuiți, neafiliați grupului infracțional, ar fi comercializat, în mod repetat, țigarete de contrabandă, provenite din spațiul extracomunitar.”, potrivit DIICOT.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs