prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Șocant! Șeful Centrul de Reținere din IPJ Argeș – reținut! Mită: 500 euro și un cartuș de țigări!

Ciprian Marangoci, șef al Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Argeș a fost reținut de procuorii DIICOT după ce a cerut bani și alte produse de la familiile persoanelor aflate în arest preventiv. Din primele informații, se pare că omul legii făcuse un obicei din a cere favoruri pentru a lăsa persoanele din familiile reținuților să îi viziteze fără acordul procurorilor sau pentru ca deținuții să primească pachete mai mari decât prevede legea.

Potrivit comunicatului oficial al DIICOT, una dintre faptele înregistate este cea în care Marangoci a primit 500 euro și un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru ca  o persoană reținută să primească pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

Omul legii a fost reținut în cursul zilei de ieri pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

„La data de 28.07.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul  Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Județean Anticorupție Argeș și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au pus în aplicare  mandate de percheziţie domiciliară vizând spaţii din incinta unei instituţii publice, într-un dosar privind săvârșirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului  şi luare de mită.

S-a reţinut că inculpatul, şef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă,  a fost prins în flagrant, în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv, suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a  primi în incinta unității de detenție  pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.  

Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins și primit sume de bani și bunuri  de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

Acțiunile inculpatului au avut drept scop  favorizarea persoanelor aflate în detenție  cu consecința  îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT.

Ulterior audierii, procurorii au dispus reţinerea inculpatului, urmând ca în cursul zilei de 29.07.2023 să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” potrivit DIICOT.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs