Societatea Apă Canal 2000 continuă să organizeze programul Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei

5

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti continuă să organizeze programul Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei (ZIMA) – eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea publică în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

World Water Monitoring Day (WWMD / ZIMA) a apărut în anul 2003 la iniţiativa American Clean Water Foundation, cu susţinerea International Water Association, în anul 2012 schimbându-şi denumirea în World Water Monitoring Challenge. Din anul 2016 ZIMA este un program al EarthEcho International şi se realizează sub numele EarthEcho Water Challenge.

            Ziua Internaţinală de Monitorizare a Apei se aniversează oficial în 18 septembrie, iar programul se desfăşoară anual din 22 martie (când se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei) până în 31 decembrie, acţiunea de monitorizare constând în efectuarea, cu ajutorul unor truse speciale, a analizelor apei la 4 indicatori, respectiv: oxigen dizolvat, pH, temperatură şi turbiditate.

Societatea Apă Canal 2000 SA s-a implicat din anul 2004 în desfăşurarea acestui program la nivel local, în acest sens colaborând cu mai multe şcoli din judeţul Argeş ai căror elevi participă la acţiunea de monitorizare a apelor sub supravegherea cadrelor didactice, utilizând truse puse la dispoziţia şcolilor de către societate.

Scopul acestei acţiuni, care face parte din Programul Educaţional Piky, este formarea unei atitudini de respect pentru natură şi dezvoltarea unor comportamente responsabile faţă de mediul înconjurător.

Apa este esenţială pe pământ. Calitatea vieţii depinde în mod direct de calitatea apei. Calitatea bună a apei menţine sănătatea ecosistemelor şi, prin urmare, contribuie la îmbunătăţirea standardelor de viaţă.

„Apa din se care alimentează orașele noastre are nevoie de atenția și de sprijinul nostru pentru a menține această resursă esențială sănătoasă și curată; nu putem depinde doar de reglementările locale sau naţionale pentru a proteja apa comunității noastre. Când participați la activitățile Zilei Mondiale de Monitorizare a Apei jucați un rol activ în sănătatea și prosperitatea comunităţii.“ (Philippe Cousteau Jr., co-fondator şi preşedinte al EarthEcho International)

Mai multe informaţii legate de acest program se pot afla accesând site-ul: www.worldwatermonitoringday.org .

La început de an şcolar, urăm tuturor elevilor şi cadrelor didactice sănătate, putere de muncă şi multe realizări!