Somn ușor Poliția Română! Somn ușor procurori! Somn ușor parlamentari!

Crima teribilă de la Caracal a scos la suprafață neregulile din sistemul judiciar românesc! După zeci de schimbări legislative, după sute de petiții pentru o așa zisa normalizare a sistemului de Justiție din România, dar și prin schimbarea codului penal de către parlamentarii PSD, un copil de 15 ani a fost ucisa cu bestialitate.

În acest caz nu exista un singur vinovat, ci sunt toți. Poliția, procurorii, STS-ul, parlamentarii dar și mass-media!

In primul rand, vinovatul principal este procurorul care s-au gândit că la 2-3 noaptea nu se poate face o percheziție. Poate criminalul dormea… De ce l-ar fi trezit din somn? Sau in momentul ăla o omora pe fata de 15 ani. Ghinion… S-au dus la 6 dimineață când nu mai era nimic de făcut.

Polițiștii au obligat tatăl tinerei sa spargă două uși pentru a vedea daca fața lui e acolo. Și asta după ce a fost amenințat că va plăti despăgubiri de către șeful IPJ Caracal. Știm că mulți din Politie sunt puși pe funcții politice, fără un CV care sa ii reprezinte. Îi reprezintă „vocea și talentul”. Dar să iei o asemenea decizie in momentul in care un copil e ciopârțit și incinerat…

Distribuie prietenilor

Mai mult, daca o băbuță vinde pătrunjel își ia amenda, daca unul a depășit limita de viteza e amendat sau dacă un idiot îți face plângere în 24 de ore ești obligat să te prezinți la secție. Acum, au ajuns după 19 ore… Și era vorba de o viață la mijloc.

STS-ul a ajuns o instituție care ar trebuie să aibă sloganul „lasă că merge și așa!”. Acum trei ani au făcut aceeași greșeală. Au trimis echipele de intervenție aiurea, iar după o grămadă de timp au găsit două cadavre. Unul era al Aurei Ion, care după prăbușirea avionului a mai supraviețuit câteva ore. Ce au învățat de aici. Absolut nimic.

Parlamentarii au iar o mare parte din vina. Fiind for decizional au decis ca protocoalele cu SRI să fie interzise. Știm, ai dosare, au făcut bsaubsuntbin pușcărie din cauza asta. Unii și-o merita, alții nu dar justiția și-a spus cuvântul. Daca ar fi intrat SRI pe fir in acest caz, ar fi fost alte urmări.

In ultimul rand, colegii din mass-media. Știu, e nevoie de senzațional că sa vindem. Dar deja în presă centrală au apărut aberații spuse de unul sau altul. Nu mai bună ar fi o campanie care să oprească ororile astea? Sau o presiune asupra legislativului de a da pedepse mult mai aspre?