Sorina Marin, prima femeie candidat PNL Argeș la Parlamentul European: „Vrem ca prioritățile României să fie prioritățile PNL”

167

Luptele interne din PNL Argeș pentru alegeri au fost întotdeauna în detrimentul femeilor. La fiecare scrutin, fie el local, parlamentar sau europarlamentar, liberalii au preferat ca bărbații să reprezinte organizația județeană, femeile fiind, ori foarte puține pe liste ori chiar inexistente.

Pe lista pentru alegerile europarlamentare care au avut loc în 26 mai, Sorina Marin a reușit aproape imposibilul și a fost prima femeie candidat din partea PNL Argeș din istoria postdecembristă. Acesta a reușit să obțină susținerea liberalilor argeșeni, dar și a conducerii naționale. Sorina Marin a stat de vorbă cu noi și în rândurile care urmează ne prezintă cum a fost campania electorală pentru ea și cu ce gânduri de viitor a rămas după scrutinul electoral.

Ați făcut istorie în PNL Argeș. Ați fost prima femeie candidat pe lista națională a liberalilor pentru Parlamentul European

Eu sunt o persoană implicată și asumată în activitatea politică a organizației, așadar, pentru mine chiar dacă a fost o misiune grea, nu a fost imposibilă. Dimpotrivă, aș putea spune, că de mâine aș putea intra din nou într-o nouă campanie electorală.

Am fost doi candidați, doi oameni tineri, cu cariere profesionale bine definite, o echipă frumoasă și echilibrată politic și sunt convinsă că oamenii au văzut și apreciat acest lucru. Le mulțumesc alegătorilor pentru voturile acordate PNL și promit că nu îi vom dezamăgi!

Cu ce impresii ați venit din această primă campanie?

Am fost zi de zi în campanie printre oameni. Cel mai bun barometru de opinie publică pentru mine ca și candidat a fost interacțiunea directă cu oamenii. Cu această ocazie mi-am confirmat nevoia și dorința lor de schimbare politică la nivel județean și național.

În fiecare zi simțeam că mi-am îndeplinit misiunea, că oamenii au înțeles mesajul nostru politic, că vrem ca prioritățile României să fie prioritățile PNL. Și iată că Partidul Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare.

Faceți parte din categoria tinerilor politicieni care au confirmat profesional și politic. Urmează o candidatură la rândurile viitoare de alegeri?

Eu sunt de mult timp în politică și niciodată nu m-am hazardat. PNL Argeș are resursă umană de foarte bună calitate care să intre în asemenea bătălii politice. Toate la timpul lor! Deocamdată, reflectez la prima mea experiență de candidat, însă nu exclud o viitoare competiție electorală.

Ați spus că PNL Argeș are o resursă umană de calitate. Ar trebui ca mai mulți tineri să vină alături de dumneavoastră și de liberalii argeșeni?

Partidul este deschis tuturor celor care doresc să se implice cu adevărat în activitățile de zi cu zi ale organizației. Întotdeauna tinerii vor fi cei care vor veni cu idei noi, cu idei adaptate la vremurile actuale, cu rezolvări la problemele pe care le întâmpină zi de zi în viața profesională sau în viața personală.

Este nevoie ca tinerii să se implice mai mult, fiind vorba de viitorul lor, dar nu trebuie să uite că dacă sunt noi în partid, însemană că sunt și competenți. Prima dată trebuie să se confirme profesional, să arate că este implicat în activitățile partidului, să fie la bine și la greu alături de partid, nu numai în prag de alegeri și apoi să emită pretenții politice. Sunt niște pași și niște reguli care trebuie respectate.