SOV: PĂi, băi p….., una ne-am înțeles, alta faci?

DISTRIBUIȚI

Stenograme incendiare, incriminatoare și nu în ultimul rând de o vulgaritare rară au început să iasă la iveală din dosarul în care a fost arestat viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, și care-l vizează pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Apar noi amănunte incredibile care îl pot înfunda pe şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Discuţii grave între foștii şefi de la Realitatea şi Sorin Ovidiu Vântu. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost adus, joi, de la Penitenciarul Rahova la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a i se prezenta noile acuzatii de coruptie, acesta fiind suspectat de cumparare de influenta, a precizat avocatul sau dupa audieri. Mai exact, Vintu este suspectat ca ar fi oferit un milion de euro unui politician pentru a obtine sprijinul acestuia, au precizat surse apropiate anchetei. In spatiul public au aparut informatii referitoare la faptul ca in dosar ar aparea si numele lui Bogdan Olteanu si Calin Popescu Tariceanu. Mai multe surse din presa sustin ca obiectul mitei pe care ar fi incasat-o Tariceanu de la SOV l-ar fi reprezentat numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii, conform mediafax.

De altfel, potrivit unor stenograme date publicitatii de DNA, SOV s-a manifestat urat la adresa lui Traian Basescu cand Mihaiu a fost demis din din Delta:

SOV: Mai ales cand stiu cum mi l-a dat pe Mihai afara din Delta, da?

Sergiu Toader: Da.

SOV: Ba, aveam o relatie buna cu el si ma trezesc ca-mi trage o muie si-mi si transmite ti-am tras-o prin gura. Pai bai, pula, una ne-am inteles, alta faci?

Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii in 18 septembrie 2008, de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, dar a fost dat afară câteva luni mai târziu, în februarie 2009, prin sms.