Spânzurat imaginar într-o localitate din Muscel!

DISTRIBUIȚI

Un apel fals la 112 poate duce la pierderea de vieți omenești, dacă în timp ce sunt alocate mașinile de pompieri, ambulanțe și ale poliției spre un accident imaginar, se petrece cu adevărat un accident cu victime. Asa se putea întâmpla și în această seară, când în urma unui apel făcut la 112, la orele 19.00 spre localitatea Mihăești, aflată la 30 de km de Câmpulung, s-a deplasat una dintre puținele Ambulanțe cu medic din Câmpulung.

Un apel disperat la 112, unde la capătul celălalt al firului, era o soție disperată anunța faptul că soțul ei este mort, agățat într-un ștreang.

Cum nu avea să știe cu exactitate acest lucru, pentru că nu locuiau împreună, dar soțul o amenința cu acest lucru ori de câte ori avea ocazia, femeia a apelat la sprijinul oamenilor legii.

Când au ajuns aceștia la locuința indicată telefonic au găsit bărbatul cu pricina la Mihăești, în casa lui, nu mort în ștreang ci mort de beat. Pentru că bărbatul era într-o stare avansată de ebrietate cadrele medicale l-au preluat din locuință și l-au adus pentru mai multe îngrijiri medicale la spitalul municipal din Câmpulung.

Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment, avertizează poliţiştii. Nu trebuie să abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă. Apelarea abuzivă a numărului 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei.