Specialiștii recomandă! Ce trebuie să mâncăm pentru a face față bolilor. Top 5 alimente!

0

În contextul actual de pandemie, foarte mulți medici specialiști au făcut afirmații cu privire la întărirea sistemului imunitar. Este foarte bine să știm, cum să avem o alimentație sănătoasă și care sunt pașii corecți de urmat, astfel încât să facem față actualei provocări medicale. Mai ales pentru că, numărul pacienților diagnosticați cu afecțiuni crește în sezonul rece, panica devine din ce în ce mai mare și suntem nevoiți să luăm tot felul de măsuri. Atunci când vine vorba despre sănătate, alimentația și odihna sunt cele două constante pe care trebuie să le avem în vedere.

Așadar, la întrebarea care este alimentația corectă și ce trebuie să consumăm, răspunde nutriționistul  Wasim Nazer, potrivit doctorulzilei.ro.

  1. Usturoi

Conține compuși sulfuroși care înhibă dezvoltarea bacteriilor.

  1. Dovleacul

Contine multă vitamina A care face parte din clubul select al „vitaminelor imunității”.

  1. Mierea

Un aliment extraordinar pentru prevenirea și tratarea imflamațiilor. De asemenea, mierea are proprietăți antioxidante și antifungice.

Distribuie prietenilor
  1. Măceșele

Bogate în vitamina C, este recomandat a fi consumate crude. Sparge boabele de la măceșe, toarnă apă fierbinte peste ele și lasă-le la infuzat.

  1. Ceapa

Bogată în quercitină, antioxidant cu un important rol imunitar. Ceapa roșie conține quercitină, această moleculă naturală care poate nimici inamicul numărul 1 al lumii la această oră, coronavirusul.

Quercitina face parte din clasa bioflavonoidelor (pigmenți din plante). Acestea sunt substanțe antioxidante, care contribuie la reducerea radicalilor liberi de oxigen (specii cu efecte negative asupra membranelor celulare și a ADN-ului, putând provoca moartea celulară).

Quercitina acționează la nivel celular, interferând cu procesele de transformare a celulelor sănătoase în celule canceroase, maligne; acționează prin „înghețarea” rapidă a replicării celulelor canceroase. Acest lucru oprește creșterea tumorii și duce la moartea celulelor canceroase.

  1. Varză, conopidă și broccoli sunt legume care au un puternic efect de detoxifiere a ficatului.

Prin aceasta, consumul lor ajută sistemul imunitar (permițându-i să-și canalizeze mai bine resursele către identificarea și neutralizarea virusurilor și bacteriilor).