Spectacol de reconstituire istorică la Mausoleul Mateiaș!

Spectacol de reconstituire istorică la Mausoleul Mateiaș! Zeci de câmpulungeni au asistat la un spectacol de reconstituire istorică, sâmbătă, 27 octombrie. Privitorii având posibilitatea de a putea fi parte a unei importante file din istoria românilor. 

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Reconstituire. Trupe în Primul Război Mondial”, fiind finanțat de către Consiliul Județean Argeș și Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. Spectatorii au fost plăcut surprinşi de programul prezentat de trupele de epocă, pe terasa de paradă a Mausoleului Eroilor de la Mateiaș.

Distribuie prietenilor

Însă momentul recreerii unui scenariu de luptă și elemente de interacțiune cu publicul, în care doritorii au avut ocazia să cunoască îndeaproape elemente de istorie militară din partea voluntarilor de reconstituire istorică din Detașamentul Mateiaș (Historia Renascita & Muzeul Municipal Câmpulung) și Garda Națională din Alba Iulia (Muzeul Național al Unirii Alba Iulia), a fost unul de o unicitate aparte. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Câmpulung și de cel al Muzeului Municipal Câmpulung.