Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a fost desemnat ca unitate COVID-19

177

Prefectul Emanuel Soare a condus luni o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Pentru că spitalele COVID din județ sunt aproape pline cu pacienți, prin hotărârea CJSU nr 24/20.07.2020 s-a hotărât desemnarea Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni ca unitate COVID-19, destinată persoanelor cu infecție SARS-CoV-2 asimptomatice, sau cu forme ușoare.

Pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie Leordeni, cu domiciliul în Argeș, vor fi transferați la Secția Pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești, iar cei domiciliați în alte județe la unități de profil similare din județul de domiciliu.

În plus, s-a hotărât ca Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) să întreprindă toate demersurile necesare în vederea suplimentării numărului de paturi ATI disponibile în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Acest lucru se va face prin solicitarea unei unități mobile cu paturi pentru terapie intensivă care va fi folosită pentru pacienți COVID-19 pozitivi și care va fi deservită de către personal dedicat al Spitalului Județean de Urgență Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here