Sport pe scurt

DISTRIBUIȚI

Manole şi colegii lui de la lotul naţional UNDER 19 au fost iertaţi!
Biroul federal al Federaţiei Române de Fotbal a decis în şedinţa de vineri, ridicarea sancţiunilor de suspendare a componenţilor lotului UNDER 19 din care face parte şi Leonard Manole de la F.C. Argeş. În urmă cu şase  luni, după un turneu în Croaţia, nouă componenţi ai lotului U 19 au fost suspendaţi pentru nouă luni, dar acum s-a considerat că pedeapsa a fost prea aspră şi a fost ridicată după şase luni, în folosul tinerilor fotbalişti şi al lotului naţional. După ce componenţii lotului au primit suspendarea,  piteşteanul Leonard Manole a susţinut că el nu avea nici o vină, deoarece nu consumase băuturi alcoolice precum alţi jucători, iar suspendarea lui era cât se poate de nedreaptă. Iar acum s-a făcut dreptate.

Italienii de la AS Roma vin să ia jucători de la Şcoala de Fotbal „Dani Coman“!
Faptul că Şcoala de Fotbal „Dani Coman” are cele mai bune rezultate în toate competiţiile la care participă, campionate, Cupe, Turnee, n-a trecut neobservat nu doar în ţară, ci şi în străinătate! Astfel, italienii de la celebrul club AS Roma vor veni în aceste zile la Piteşti pentru a vedea îndeaproape grupele de fotbalişti născuţi 2000 – 2004 pregătite de antrenorii Mihai Ianovschi,  Bogdan Vişan şi Vasile Stan. Italienii de la AS Roma vor să ia cei mai buni jucători de la Şcoala de Fotbal „Dani Coman”, pentru  a-i transfera din timp la Academia de Fotbal AS Roma.  

Învinse clar de oltence
Sâmbătă, în etapa a V-a a cam­pionatului de volei feminin, Divizia A, Argeş Volei a jucat în Sala de Sport de la Mioveni, contra celor de la SCMU Craiova, echipă pregătită de antrenorul Dudaş, cel care în campionatul trecut a salvat echipa argeşeană de la re­trogradare. Meciul n-a pus mari proble­me oltencelor care s-au impus în trei seturi: 25 – 19, 25 – 12 şi 25 – 20. Partida putea fi mult mai echilibrată dacă la începutul primului set, una din cele mai bune jucătoare de la Argeş Volei, Claudia Melu, nu se accidenta desul de grav la gleznă, şi n-a mai putut continua meciul. După etapa a patra, când echipa Argeş Volei nu a câştigat nici un meci, clubul Dacia Mioveni 2012 susţine echipa, care deocamdată se numeşte tot Argeş Volei. În partida cu Craiova, de la echipa gazdă doar ridicătoarea Gabriela Ayza a avut o evoluţie bună, lucru insuficient pentru obţinerea unui rezultat pozitiv.

Zeci de ciclişti la Cross Country – XC
Duminică, începând cu ora 11.00,  Asociaţia Clubul de Ciclism şi Triatlon „Warpsoft” Piteşti, a dat startul la Argeş  Autumn Race – Ediţia a IV-a. Competiţia de Cross Country – XC, s-a desfăşurat în Pădurea Trivale şi s-a bucurat de un număr mare de participanti, atât din ţară, cât şi din străinătate. “A fost un week-end plin, în care angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş au reuşit să ducă la bun sfârşit, alături de partenerii de tradiţie, o suită întreagă de activităţi sportive, pe diverse discipline. În aceiaşi notă vom continua şi în perioada imediat următoare, când vom fi implicaţi, de exemplu, în organizarea unor competiţii de handbal, karate şi, în premieră, a unui concurs de GO”, a precizat Adrian Bughiu, directorul executiv adjunct al DJST Argeş.

240 de elevi s-au întrecut la Crosul Toamnei
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, în colaborare cu Școala gimnazială „I.L.Caragiale” (nr. 16) Piteşti, cu sprijinul Primăriei municipiului, Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Asociației Județene de Atletism Argeș, Palatului Copiilor și Elevilor Pitești, Ambulanței Argeș, Poliției Locale a Pitești, a organizat sâmbătă în Parcul Trivale în cadrul Proiectului “Sănătatea bunul cel mai de preţ” – Crosul  Toamnei – competiţie şcolară pentru clasele I, a II-a, a III-a și a IV-a la masculin şi feminin la care au participat 240 de elevi. Premiile, care au constat în tricouri, diplome, albume, hărţi, dulciuri – au fost asigurate de către Primăria Pitești și contribuțiile personale ale cadrelor didactice de la Școala „I.L.Caragiale“ Pitești.

Militaru Alexandru a câştigat Cupa Sport-Poker Argeş
Cupa Sport – Poker Argeş, Ediţia a II a, s-a desfăşurat în acest week-end la Căminul Cultural din Comuna Bradu. Au participat 15 persoane, majoritatea din Bradu, iar următoarea ediţie se doreşte a fi organizată în Piteşti la jumătatea lunii decembrie. Rezultate câştigători: locul VI a fost ocupat de Lutu Iulian, cu 15900 p; locul V de Ghilencea Valentin, cu 19050 p; locul IV de Vlad Marius, cu 19500 p; locul III de Suşanu Radu, cu 23700 p; locul II a fost ocupat de Sima Florin Daniel, cu 25975 p; iar locul I de Militaru Alexandru, care a reuşit să obţină 30050 p. De asemenea, în perioada 2- 4 noiembrie, Clubul Aristocrat din Piteşti, proaspăt inaugurat în strada Rahovei, a  găzduit Etapa a IX-a din   Campionatul  Naţional  de  Snooker  – Men. Competiţia, desfăşurată în premieră în judeţul nostru, a înregistrat un număr important de sportivi  legitimaţi, respectiv de oficiali ai federaţiei române de profil. Organizator a fost C.S. Snooker  Piteşti, prin Sorin Crăciun.