SPORT.Antrenorul Paul Mihăilă ştia de problemele financiare de la Oltchim: „Când nu-şi primesc banii, echipa nu câştigă!”

DISTRIBUIȚI

Înfrângerea „galacticelor” de la Oltchim Rm. Vâlcea în faţa unguroaicelor de la Ferenzvaros Budapesta  a avut ecouri şi printre cunoscătorii de handbal din Piteşti, iar antrenorul Paul Mihăilă a găsit explicaţia: jucătoarele echipei campioane a României sunt neplătite de ceva timp şi nu le arde să joace pe burta goală.
D-le Mihăilă, cum comentaţi înfrângerea suferită de Oltchim în faţa echipei a doua a Ungariei?
Sigur că eşecul de pe propriul teren a fost surprinzător… În condiţii normale, dacă vor mai juca de 10 ori, de 10 va câştiga Oltchimul!
Cum adică în condiţii normale?
Acum a ieşit la iveală un lucru ţinut sub tăcere, jucătoarele de la Oltchim sunt neplătite din noiembrie anul trecut. Iar la acest nivel, cu jucătoare profesioniste, dar „mercenare”, în acelaşi timp, nu se acceptă aşa ceva.

„Dacă vor primi banii, se vor califica mai departe”
Este o situaţie ca la fotbal?
Cam aşa ceva. La Oltchim sunt handbaliste de mare valoare, care dau totul numai dacă sunt plătite la zi. Dacă nu, o fac aşa cum au făcut-o cu Ferensvaroş Budapesta. Uitaţi-vă cum joacă Bulatovic, Pinaut sau Barbossa la echipele naţionale, sau atunci când n-au grija banilor restanţi. Asta spune totul!
Unguroaicele au condus şi la  7 goluri diferenţă…
Sigur, n-au vrut să se facă de ruşine, şi au revenit când au vrut. Asta demonstrează că, în condiţii normale, adică cu banii la zi, Oltchimul putea învinge lejer la 5-6 goluri diferenţă.
Pe final au pierdut la un singur gol. Mai au şanse de calificare mai departe?
Dacă îşi vor primi drepturile financiare, sunt convins că pot bate la Budapesta, iar mai întâi pe Krim Lubljana, etapa viitoare. Dar…. „mercenarele” să-şi primească banii, altfel… vor juca la fel de prost.