prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

SPORTUL BAGĂ DIHONIE ÎN USL

Aliaţi politic, primarul Tudor Pendiuc (PSD) şi Laurenţiu Achimescu, director DJTS Argeş (PNL), sunt în tabere diferite când vine vorba de sport. Dincolo de declaraţiile contradictorii dintre cei doi, ultimul schimb producându-se pe subiectul „Piteşti- capitala sportului european”, divergenţele au ajuns şi pe masa instanţelor judecătoreşti. Cel care a intentat proces a fost liberalul Laurenţiu Achimescu, care, în calitate de şef la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş, a dat în judecată Primăria Piteşti, pentru 9 hectare de teren. Dosarul, prin care sunt refendicate terenul II de la Stadionul „Nicolae Dobrin” şi suprafaţa pe care au fost construite terenurile sintetice de la Centrul de Copii şi Juniori de la FC Argeş, a fost deshis în decembrie 2011, iar până în prezent s-a desfăşurat o singură înfăţişare, în august anul trecut, când instanţa a dat un nou termen părţilor, pentru strângerea de noi documente la dosar.

În instanţă sunt contestate trei horărâri emise de Consiliul Local Piteşti
Cum s-a  ajuns la această situaţie, explică Laurenţiu Achimescu: „ În 2003, 2004 şi 2007, Consiliul Local Piteşti a emis trei horărâri prin care suprafeţele care fac obiectul procesului, însumând 9 hectare, au trecut din proprietatea statului în patrimoniul Consiliului Local. Or nu este în regulă, pentru că suprafaţa respectivă aparţine Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, iar trecerea ei în patrimoniul Consiliului Local nu se putea face decât în baza unei horărâri de Guvern. Eu, în calitate de director executiv al Direcţiei, sunt obligat să apăr propietatea statului. Tocmai de aceea am deschis proces”, spune şeful DJTS Argeş.
În replică, primarul Piteştiului spune că în scurt timp procesul se va stinge, mizând pe mult trâmbiţata regionalizare, care va avea printre efecte şi transferul bazelor sportive din proprietatea statului în cea a comunităţii locale sau judeţene.  

Nu vreau să comentez despre ce spun unii sau alţii în legătură cu anumite chestuiuni care, mai devreme sau mai târziu, nu vor mai face obiectul niciunui comentariu. Sportul o să se descentralizeze. Astfel că bazele sportive vor trece fe la municipiu, fie la judeţ. Prin urmare, suprafaţa de teren despre care se vorbeşte o să treacă la noi sau la Consiliul Judeţean Argeş”, precizează Tudor Pendiuc.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs