prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Sporuri noi pentru acești bugetari! Decizia Guvernului!

Directorii de școli din România vor primi mai mulți bani începând din aceast an, potrivit unui proiect adoptat recent de Guvern. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, inechităţile salariale ce priveau funcţiile didactice de conducere în sistemul de învăţământ preuniversitar (director, director adjunct, contabil şef, secretar şef cu nivel de studii superioare) au fost eliminate. Astfel, pentru directori şi directorii adjuncţi, creşterea medie totală a salariului brut va fi de 36%, în comparaţie cu salariul brut din decembrie 2023. Această creştere salarială este completată de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10%. De asemenea, în anumite cazuri, se poate acorda şi o gradaţie de merit în valoare de 25%.

CITEȘTE ȘITRAGEDIE! ELEV DE 15 ANI GĂSIT SPÂNZURAT ÎN TOALETA CĂMINULUI! A LĂSAT UN MESAJ DE ADIO!

„O hotărâre de guvern aprobată, la propunerea Ministerului Educaţiei, stabileşte salariile de bază pentru fiecare funcţie de conducere, pe fiecare grad şi fiecare categorie de unitate de învăţământ. Se elimină inechităţile salariale în ceea ce priveşte funcţiile didactice de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar, respectiv director, director adjunct, contabil şef, secretar şef cu nivel de studii superioare. Principiul stabilit pentru funcţiile didactice de conducere este acela că salariile de bază ale acestor funcţii să fie peste nivelul maxim al salariilor de bază de execuţie cu dirigenţie”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

Oficialul român a adăugat că în acest an, pentru director şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30 de procente. „La această creştere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10 procente, iar, după caz, se poate acorda şi gradaţia de merit în valoare de 25%”, a completat Constantin.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs