prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Start spre promovare

Pauza competiţională se termină şi în handbalul masculin. HC Argeş, formaţie care are ca obiectiv în noul sezon promovarea în Liga Naţională, va susţine sâmbătă primul test oficial, contra echipei SCM U Piteşti. Confruntarea va avea loc în Sala Sporturilor Trivale, cu începere de la ora 12, şi se anunţă una facilă, la prima vedere, pentru echipa antrenată de Titel Răduţă. „ Adversarul de sâmbătă nu este foarte puternic, dar trebuie tratat cu maximă seriozitate”, anunţă Titel Răduţă, care vrea să redebuteze cu o victorie la Piteşti.
Jumătate de echipă inaptă petru duelul cu oltenii
Singura problemă pentru meciul de debut în noul sezon pentru piteşteni este faptul că staff-ul tehnic poate conta doar pe jumătate din echipa de bază. „Startul campionatului nu este aşa cum ne-am dorit, în sensul că Vlad Stoica este accidentat şi nu-l putem folosi sâmbătă. Situaţia este silimară şi cu cei doi jucători ucrainieini, cărora nu le-a sosit cartea verde. Astfel, vom juca cu echipa de anul trecut, plus doi-trei jucători noi”, explică antrenorul Titel Răduţă. Lămuriri despre situaţia celor doi jucători străini transferaţi de HC Argeş în pauza competiţională oferă şi Sorin Nica: „Cei doi vor fi apţi de joc cel mai probabil la meciul cu Oradea, de pe 6 octombrie. Noi am plătit taxele pentru transfer. Jumătate din bani s-au dus către Federaţia Internaţională de Hnadbal, iar celalată jumătate către Federaţia Ucrainieană. Procedura prevede că cei din Ucarina trebuie să trimită fax către Federaţia Internaţională, apoi aşteptăm să sosească la Piteşti cartea verde. Ambii jucătorii au venit la Piteşti liberi de contract, astfel că noi nu am plătit decât taxa de transfer. Adică 2460 de euro pentru fiecare. Au costat mai puţin decât românii şi sunt foarte serioşi. Ultimul venit, Valentin Anisimov, are 32 de ani, este inter stânga, iar în meciul de pregătire cu Călăraşi a înscris 16 goluri. Are experinţă bogată, a jucat inclusiv în Cupa Campionilor Europeni”.
Luptă în patru la promovare
Altfel, calculele hârtiei indică patru echipe din Seria B în bătălia pentru promovarea în Liga Naţională. „Configuraţia seriei, cu transferurile care s-au făcut arată că noi, cele două echipe din Baia Mare şi echipa din Oradea ne vom lupta pentru primul loc. Decisive vor fi meciurile din turul campionatului, în care vom juca pe teren propriu, cu contracandidatele. Şi Bebe Nedelea, viceprşedinte la HC Argeş are întipărită în minte ecuaţia promovării. „Am încredere în banca tehnică şi în cea administrativă. Trebuie să păşim cu dreptul şi să obţinem trei victorii în primele meciuri, cu Craiova, Satu Mare şi Oradea. Oricum lupta la promovare va fi acerbă, iar dacă, Doamne fereşte, nu intrăm noi în Liga Naţională, atunci înclin să cred că o va face Minaur Baia Mare, echipă care am înţeles că este dorită şi de Federaţie în prima ligă”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs