prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Statistică alarmantă! Avem 3000 de şomeri în plus faţă de anul trecut

Numărul şomerilor este în creştere în judeţul Argeş. Conform ultimelor date oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, se observă o creştere semnificativă a şomerilor în judeţul nostru. Şi ţinând cont de faptul că suntem în sezonul rece şi că, multe dintre firme, în special cele de construcţii, îşi reduc activitatea, şansele ca numărul şomerilor să scadă sunt reduse.

Cele mai puţine locuri de muncă- pentru absolvenţii de studii superioare
La sfârşitul lunii noiembrie rata şomajului înregistrat în judeţul nostru a fost de 6.92%, înregistrând o creştere uşoară faţă de luna octombrie, dar totodată o creştere mai semnificativă faţă de luna noiembrie 2012. Din datele statistice oferite de AJOFM Argeş se constată la sfârşitul lunii noiembrie un număr de 18396 de şomeri, mai mulţi cu aproximativ 900 de persoane faţă de luna octombrie.Însă,situaţia nu este chiar bună, deoarece faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în momentul de faţă înregistrăm cu aproximativ 3000 de şomeri mai mult.Ponderea cea mai mare din persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj o reprezintă cei cu vârste cuprinse între 40-49 de ani.  Din punct de vedere al pregătirii profesionale situaţia este următoarea: persoanele cu nivel de instruire primar, gimnazial sau profesional- 64,42%, persoanele absolvente de studii liceale sau post- liceale- 28,27% iar cele absolvente de studii superioare- 7,31%.

AJOFM  organizează cursuri pentru şomeri

Pentru a veni în sprijinul şomerilor, AJOFM Argeş  a organizat cinci cursuri de calificare şi specializare pentru operator PC, maseur, inspector resurse umane şi manager proiect şi instalator instalaţii TS şi gaze. La aceste cursuri participă 107 persoane înregistrate în baza de date a agenţiei. Deasemenea în luna noiembrie au fost puse la dispoziţia solicitanţilor 856 de locuri de muncă vacante, dintre acestea doar 3% pentru persoanele absolvente de facultate. Totodată, prin derularea programului de ocupare a forţei de muncă, în luna noiembrie au fost încadrate 733 de persoane.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs