Statuia din piața primăriei Câmpulung și interpretările ei hilare…

46

Statuia din piața primăriei Câmpulung și interpretările ei hilare… Cunoscutul grafician Bogdan Petry i-a găsit și mai multe explicații după ce a încercat să o reproducă sub mai multe forme.

,,Această statuie metalică din vecinătatea primăriei din Câmpulung Muscel, poartă numele de Icar căzut. De multe ori am remarcat strădania multor cetățeni, în a descifra această formă abstractă. De cele mai multe ori, interpretările sunt hilare. Unii spun că ar putea fi un struț căzut, sau un vultur, o găină gătita la cuptor, ori un cal, sau te miri ce alte interpretări fantasmagorice. O sa încerc să vă dezvălui adevarata semnificație a acestor forme abstracte. Trebuie să aveți încredere în ce o să vă spun, pentru că știu din surse demne de cea mai mare încredere.

Nu este vorba de Icar, ci mai degrabă e vorba de sora lui Icar. Pur și simplu statuie reprezintă un mare nud metalic feminin, un tors foarte bine abstractizat. Conceptul acestei lucrări aparține sculptorului câmpulungean Vasile Rizeanu, dar de transpunerea în metal s-a ocupat artistul amator câmpulungean, maistrul categoria a șaptea, Cornel Cojanu. Această categoria a 7-a, echivala cu gradul de general în armată, adică, domnul Cojanu, putea realiza singur un ARO, de la A la Z. Amândoi au fost doi oameni extrem de încântători și foarte talentați. Domnul Cojanu, a lucrat singur, singurel, la acest Icar feminin, timp de vreo trei ani, statuia fiind terminata cu doi, trei ani, înainte de așa zisă revoluție din 89. Este curios cum a scăpat acest nud colos, de cenzură acribica comunistă !? Probabil că secretarii de partid nu erau dotați cu Abstract Vision”, a scris Bogdan Petry pe pagina sa de socializare.