Stimulentul pentru nou născuți blocat de Lasconi și juriștii săi! Alina Gorghiu – apel la încetarea războiului politic!

Primăria Câmpulung, prin primărița Elena Lasconi și angajații de la Departamentul Juridic, încearcă prin orice tertip blocarea acordării stimulentului pentru nou născuți, a anunțat Alina Gorghiu, ministrul Justiției și președinte PNL Argeș. Hotărârea prin care tinerele familii care aduc un copil pe lume să primească 1.500 lei, nu este pusă în practică de mai bine de șase luni, de la adoptarea HCL-ului. Mai exact, Lasconi, prin juriștii primăriei au atacat în contecios administrativ hotărârea, susținând că nu a existat numărul necesar de voturi în consiliul local, reușind astfel să întârzie aplicarea deciziei majorității aleșilor locali câmpulungeni.

„Vreau să lansez un apel către primarul Câmpulungului, către aparatul primăriei, un apel prin care îi rog, le solicit, le cer să înceteze războiul cu familiile care au nou născuți în Câmpulung. Pentru că este un război pe care îl poartă de mai bine de șase luni cu copiii mici din acest oraș. Și, credeți-mă, că nu sunt atât de multe familii cât să fie necesar acest război. Consiliul Local a votat proiectul Partidului Național Liberal, și îi pe felicit pe Norris Măgeanu și pe colegii mei din Consiliul Local pentru încăpățânarea cu care au susținut acest proiect. Am reușit să obținem votul pentru o hotărâre de Consiliu Local, care înseamnă 1500 lei acordați familiilor câmpulungene de la data de 1 iunie 2023. Suntem în luna decembrie a acestui an și, cred, că este prea mult ca să ne facem că nu există această hotărâre de consiliu” a declarat Alina Gorghiu.

„Au invocat tot felul de lucruri să tragă de timp”

Deși procesul a fost pierdut pe fond, se pare că primărița Lasconi și juriștii din subordinea sa ar vrea să continuie războiul împotriva tinerelor familii. Alina Gorghiu a făcut un apel către Primăria Câmpulung să nu mai depună recurs și să respecte decizia majorității din CL Câmpulung și a deciziei din prima instanță.

„Singur, primăria printr-o direcție au dat în judecată, au invocat tot felul de lucruri să tragă de timp. Suntem în situația în care procesul a fost pierdut pe fond și îi cer doamnei primar și colegilor din primărie să nu mai atace această hotărâre. Deci, să judece înțelept, să facă ce trebuie de sărbători și să facă ce trebuie pentru familiile cu nou născuți. Să pună în practicăhotărârea și să bugeteze această hotărâre de consiliu local”  a adăugat Alina Gorghiu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.