Stupoare la orfelinatul din Ștefănești! La 15 ani, gravidă în patru luni

72
minora_gravida, orfelinat, relatii_sexuale_minora

minora_gravida, orfelinat, relatii_sexuale_minoraSurpriză mare la acest început de an școlar, în rândul angajatelor de la „Centrul de tip familial” din Valea Mare – Ștefănești. O copilă în vârstă de 15 s-a întors din vacanța de vară însărcinată în … patru luni. Logic, au început investigațiile: când și cum s-a întâmplat? Dacă fata a rămas „grea” în timp ce se afla internată în Centru, sau totul s-a întâmplat pe timpul vacanței de vară? Indiferent de caz, situația apărută nu dă bine, mai ales că la acest Centru din Ștefănești este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva. Iar la toate acestea se mai adaugă o problemă gravă: cine este tatăl?

 

Sarcina i-a fost descoperită când a început școala

 

Multe întrebări a generat în jurul ei Gabriela N. după ce, în data de 13 septembrie, a revenit la „Centrul de tip familial” din Valea Mare. La începutul lunii iunie a plecat acasă, la mama ei, în vacanță. Iar când s-a întors în locul unde este instituționalizată încă din anul 2012, era gravidă în patru luni. Directoarea Centrului, Carmen Bucur, care este o femeie în vârstă și cu experiență, a relatat că prima căreia i-a sărit în ochi burtica Gabrielei a fost doctorița instituției, care i-a făcut controlul de rutină la întoarcerea din vacanță. Aceasta i-a spus fetei că s-a îngrășat puțin însă, cum aceasta nu a scos niciun cuvânt, cadrul medical a cerut ca minora să facă un test de sarcină. Rezultatul fiind pozitiv, minora a fost dusă imediat la un medic de specialitate care a confirmat că fata era însărcinată în patru luni. „A fost un șoc pentru noi deoarece ea a fost un copil bun. Învăța bine, de la școală nu prea a lipsit, iar la serbări ea era prima pe care o scoteam în evidență. Nu știu ce s-o fi întâmplat cu ea…” afirmă directoarea Carmen Bucur. Ideea e că fata nu scos niciun cuvânt despre sarcina ei până zilele acestea, refuzând mult timp să vorbească despre ceea ce i s-a întâmplat. Posibil să fi fost învățată de mama ei să țină acest lucru secret deoarece, tot de la conducerea instituției ni s-a comunicat că tânăra  a fost în permanență monitorizată pe perioada vacanței. „La începutul lunii iunie, mama ei, care locuiește în blocul Coremi din Pitești, a făcut cerere să o ia acasă pe perioada vacanței. Pe toată durata celor trei luni cât a fost plecată, noi am ținut legătura cu mama, atât telefonic cât și față în față, chemând-o aici. Noi notăm în fiecare lună data la care fetelor le vine menstruația, iar când i-am întrebat mama despre acest lucru, tot timpul ne-a spus că este bine” a continuat directoarea. 

 

S-a iubit cu un bărbat de 40 de ani

 

După o socoteală rapidă, Gabriela a rămas însărcinată în luna iunie, dar cu cine și când? Chiar dacă la început fata a refuzat să discute despre tatăl copilului, ușor-ușor și-a dat drumul la gură și a povestit despre relația pe care a avut-o cu un bărbat de 40 de ani. L-a cunoscut pe facebook, s-a îndrăgostit de el și s-au iubit, de mai multe ori, la Hotelul Montecarlo din Pitești: „Anul acest mi-am făcut pagină de facebook. Acolo l-am cunoscut pe Ion Măriuță. Ne-am întâlnit de mai multe ori… L-a început mi-a spus că stă în Bascov, dar apoi a recunoscut că e din Vâlcea și că lucrează în Italia. Mi-a zis că are 40 de ani și că este divorțat. Am stat două luni împreună iar apoi ne-am certat. El s-a întors în Italia … Nu mai vreau să aud de el. Nu știe că sunt gravidă și nici nu am putut să-i spun pentru că m-a blocat pe facebook. Oricum nu vreau să-l mai văd. Îmi voi crește copilul singură. Nu vreau să renunța la el și să îl las pentru că nu vreau să trăiască la fel ca și mine, prin cămine” povestește Gabriela. Fata mai spune că nu și-a dat seama că era însărcinată și că odată întârziindu-i menstruația, a crezut că a răcit. „Și eu am aflat tot aici, la școală, că sunt gravidă. Nu am știut până ce nu mi-am făcut testul…”. 

 

Directoarea centrului îi va boteza copilul

 

Cu toate că este primul caz de acest gen de la „Centrul de tip familial” din Valea Mare – Ștefănești, cadrele de aici o vor susține pe Gabriela în decizia luată și o vor ajuta. Deja planul de bătaie este făcut: fata va merge la școală până ce va duce sarcina la șapte luni, iar apoi va fi mutată în Centrul de Planing Familial din Câmpulung unde va sta până va naște dar și după, timp de încă un an de zile. Directoarea Carmen Bucur va fi nașa de botez a micuțului care, așa după cum spune chiar Gabriela, va fi crescut de mama ei. „Eu vreau să îmi continui studiile. Termin școala, voi da la un liceu, apoi vreau să urmez o facultate. Copilașul va fi crescut de mama. Așa am vorbit cu ea” susține Gabriela. Așa după cum a afirmat și directoarea Bucur, este la alegerea tinerei ce anume va face cu micuțul după ce îl va naște: îl poate crește familia sau îl poate da la un centru, așa cum este și cazul ei…

 

Anul trecut, Gabi a fugit de la centru, timp de o lună

 

Spuneam că uimirea celor de la centrul din Valea Mare a fost imensă când au aflat de situația Gabrielei. Și asta pentru că încă de la vârsta de 12 ani, fetelor instituționalizate li se face educație sexuală. De fapt, Gabriela  a recunoscut că nu a folosit metode de contracepție pe perioada relației ei cu bărbatul de 40 de ani, dar nu  a putut explica însă și motivul. Din câte se pare însă, minora avea de unde să ia un exemplu negativ. Fata mai are nouă frați acasă, dar cu toții au tați diferiți. De altfel, Gabriela nu este chiar ușă de biserică, pentru că am aflat că anul trecut ea a fugit, timp de o lună, de la Centru. A fost chiar dată în urmărire generală, numai că a avut grijă să se întoarcă singură la cămin. 

 

Bărbatul de 40 de ani, adus de Interpol

 

După toate cele întâmplate, conducerea centrului de la Valea Mare va întocmi un raport pe care îl va înainta Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș. După ce îl va analiza, directorul Adrian Macovei va face o plângere la Poliție împotriva lui Ion Măriuță, sub acuzația de întreținere de relaţii sexuale cu o minoră. Dacă se confirmă că acesta este plecat în Italia, acesta va fi adus acasă de către Interpol.