Suspiciuni de ilegalitate la Spitalul „Sf. Maria” Vedea. Prefectura Argeș – anchetă!

283
Prefectura Argeș va demara o anchetă la Spitalul „Sf. Maria” după ce au apărut acuzații că managerul instituției medicale este ținut în funcție ilegal. Prefectul Emanuel Soare a anunțat că se va verifica legalitatea numirii directorului Georgeta Marinescu, dar și prelungirea, timp de trei ani a interimatului.
Numită în 2017 interimar, conduce spitalul și în 2020

Georgeta Marinescu a fost numită în 2017 manager interimar al Spitalului „Sf. Maria” Vedea de către coducerea Consiliului Județean Argeș. Potrivit unor surse, din acel moment au fost trimise mai multe înștiințări către Consiliul de Administrație al unității medicale pentru a scoate postul la concurs, dar nu s-a întâmplat nimic până în momentul de față.

De asemenea, asupra legalității numirii managerului planează și faptul că nu are studiile necesare pentru postul ocupat. „Pentru a conduce spitalul, doamna manager ar fi trebuie să fie medic de specialitate (n.r. – psihiatru), jurist sau economist. Dânsa este psiholog, fapt care nu corespunde criteriilor” au declarat surse din cadrul spitalului pentru Obiectiv de Argeș.

Consiliul Județean Argeș: Postul a fost scos de trei ori la concurs, nu s-a prezentat nimeni

Reprezentanții CJ Argeș au declarat că postul a fost scos la concurs de mai multe ori în ultimii trei ani, dar nu s-a prezentat nimeni.

„Postul a fost scos de mai multe ori la concurs, dar nimeni nu s-a prezentat. În schimb, doamna director a reușit, în cei trei ani de când este la conducere, să modernizeze secțiile. S-a implicat și acest lucru s-a văzut și în această perioadă, când cu traficul intens de persoane, nu a existat niciun caz de COVID-19 la Spitalul Sf. Maria” au declarat reprezentanții CJ Argeș.

Prefectul Emanuel Soare a dispus o anchetă

Prefectul Emanuel Soare a dispus o anchetă prin care se va stabili legalitatea numirii și prelungirii interimatului timp de trei ani. În urma verificărilor, Instituția Prefectului va informa Ministerul Sănătății și se va lua decizia dacă managerul spitalului va fi schimbat.
„Nu este luată nicio decizie în acest moment. Verificăm legalitatea numirii” a declarat prefectul Emanuel Soare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here