prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Sute de polițiști ies în stradă de sărbători! Acțiune fără precedent!

Activitatea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș va aborda o problematică complexă. În primul rând, polițiștii argeșeni vor fi la datorie cu efective mărite, astfel încât media zilnică a polițiștilor care vor desfășura activități în această perioadă este de aproximativ 250.

Activitățile din spațiul public vor avea, ca linii principale de acțiune:

• asigurarea ordinii și liniștii publice, de către structurile de ordine publică, pentru menţinerea unui climat de siguranţă civică prin prevenirea săvârşirii de fapte cu violenţă sau contra patrimoniului (cum ar fi furturi, înșelăciuni prin metoda ghicit), precum și verificarea respectării condițiilor de comercializare și utilizare a articolelor pirotehnice, în contextul acțiunii ,,Foc de artificii”;
• prevenirea evenimentelor rutiere, prin activități desfășurate de polițiștii rutieri. Media zilnică a polițiștilor rutieri care vor fi la datorie este de aproximativ 40, la care se adaugă polițiștii de ordine publică cu atribuții pe aceasta linie de muncă, precum și polițiștii care acționează în mediul rural. Aparatele RADAR vor fi, de asemenea, în teren, pentru a preveni principala cauza generatoare de accidente -viteza. Totodată, polițiștii vor acționa în trafic și cu aparatele Drugtest și etilotest.

WhatsApp Image 2022 12 23 at 15.40.29

Anterior acestei perioade polițiștii argeșeni au organizat și desfășurat acțiuni privind:
– modul de organizare și de efectuare a serviciului de pază, în special la agenții comerciali și la centrele comerciale care vor înregistra un aflux mare de persoane (acțiunile desfășurate de către polițiștii din cadrul compartimentelor Sisteme de securitate, este utilă atât pentru beneficiarii direcți ai serviciilor, prin protejarea patrimoniului agenților comerciali, cât și pentru persoanele aflate în incinta spațiilor comerciale);
– comercializarea articolelor pirotehnice (acțiuni desfășurate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase), precum și a transportului și comercializării de material lemnos, în special al brazilor de Crăciun, dar și al produselor din carne (activități desfășurate de polițiștii Serviciului de Ordine Publică);
– activități de informare și prevenire desfășurate de către polițiștii compartimentelor de proximitate și ai Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, cu privire la infracţiunile de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la companii ale unor furnizori de utilități (de energie electrică, gaze, cablu, etc.), precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie (cum ar fi metodele cunoscute sub denumirile „accidentul” sau „coletul”).

Atragem atenția și cu privire la cumpărăturile efectuate în această perioadă prin mijloace electronice, și cu privire la fenomenul de phishing, aspect pentru care vom transmite materiale cu recomandări.
De asemenea, atragem atenția cu privire la consumul de alcool, știut fiind faptul că acesta determină o predispoziție către comiterea de fapte reprobabile, în special pe fondul unei stări de irascibilitate crescută. Evident în această privință rămâne și faptul că nu trebuie să vă urcați la volan dacă ați consumat alcool.
Activitățile de informare și prevenire vor continua și în perioada acestor zile libere. Tot în această privință, vor fi desfășurate activități preventive cu specificul Agențiilor guvernamentale, cu care se va acționa în sistem integrat, acestea având specificul de prevenire și combatere a traficului și consumului de droguri, precum și a traficului de persoane.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.