Sute de polițiști ies în stradă! Află motivul!

4
politisti23254

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, context în care aproape 265 de poliţişti vor acţiona, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județ.

La data de 11 septembrie a.c., din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, 265 de poliţişti vor acţiona în sistem integrat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Astfel, 208 poliţişti de ordine publică, 32 de poliţişti de la rutieră, 19 de la investigații criminale, 3 de la prevenire şi 3 poliţişti de la alte structuri, vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județul nostru.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând de mâine, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, vor fi supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

Vor fi identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atenţie deosebită va fi acordată activităţilor educativ-preventive şi de verificare a gradului de siguranţă rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maxim aflux al elevilor.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş urează tuturor mult succes în noul an şcolar și îi asigură pe elevi, părinți și profesori că polițiștii sunt la datorie pentru siguranța lor!