Tânăr argeșean, reținut pentru un prejudiciu de un milliard. A înșelat……

42

Ieri, polițiștii din Argeș au reținut un tânăr din Argeș după ce, ar fi înșelat mai multe personae. Acesta, le cerea avans pentru unele servicii de transport marfă, susținând că are firmă specializată în domeniu iar serviciile nu mai erau prestate. Prejudiciul se ridică la suma de 100.000 lei.

În ziua de 15 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic și au reținut un bărbat, de 31 de ani, din Pitești.

Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie-octombrie a.c., cel în cauză ar fi obținut bani, reprezentând aconturi pentru servicii de transport rutier de marfă, despre care ar fi indus în eroare solicitanții unor asemenea servicii.

Bărbatul ar fi contactat persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă, pe care i-ar fi indus în eroare, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de transport, cu scopul de a-și însuși sumele de bani.

Prejudiciul estimat, în acest moment, este de 100.000 de lei. Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, imediat după ridicarea unei sume de bani obținută prin această modalitate.

După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. Bărbatul a fost reținut”, se arată în comunicatul transmis de Poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here