Tânără în izolare, prinsă la plimbare cu mașina. A fost amendată și dusă în carantină

Inconștiență pentru o tânără, în vârstă de 18 ani, care a plecat din locuința unde se afla în izolare ca să se întâlnească cu alte persoane. A fost depistată în trafic de polițiștii argeșeni. Drept răsplată pentru fapta sa, aceasta s-a ales cu o amendă și a fost băgată în carantină instituționalizată.

În după-amiaza zilei de 4 aprilie a.c., în jurul orei 16:00, poliţiştii argeşeni au fost sesizaţi de către un bărbat întors recent în România dintr-o ţară aflată în zona roşie, cu privire la faptul că persoana cu care se afla izolat, a părăsit locuinţa în care se aflau împreună.

Distribuie prietenilor

În urma verificărilor, în scurt timp, poliţiştii au identificat autoturismul cu care tânăra de 18 ani a plecat. În acelaşi autoturism, împreună cu aceasta, se mai aflau doi bărbaţi de 24 şi 25 de ani.
„Toate cele trei persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de câte 5.000 de lei fiecare, conform prevederilor ordinului militar în vigoare, coroborat cu OUG nr.1/1999 cu modificările și completările ulterioare. Ca urmare a încălcării măsurii de izolare la domiciliu, a fost dispusă introducerea în carantină instituţionalizată faţă de tânăra care nu a respectat măsura stabilită iniţial. Cu privire la situația celorlalți doi bărbați, care au intrat în contact cu persoana ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu, a fost inștiințat DSP”, informează IPJ Argeș.

De asemenea, în urma verificărilor, reprezentanţii DSP Argeş au dispus şi pentru cele două persoane cu care aceasta a fost depistată, aceeaşi măsură, de introducere în carantină instituţionalizată. Și celelalte două persoane s-au ales tot cu câte o amendă de 5.000 lei.

Instituția Prefectului Argeș amintește că de vineri sunt valabile sancțiuni majorate simțitor, prin modificarea OUG 1/1999. Până acum cetăţenii care erau sancţionaţi pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, cum ar fi lipsa declaraţiei pe propria răspundere la deplasările în afara locuinţei, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De vineri, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei, iar cei sancţionaţi vor putea plăti în termen de 15 zile jumătate din cuantumul amenzii aplicate. Amenzile pentru persoanele juridice, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, sunt cuprinse între 10.000 și 70.000 lei.
Structurile de Poliţie, Jandarmerie, Poliţie locală şi militarii continuă să acționeze în sistem integrat, fiind prezenți în teren pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență. Reamintim că măsurile adoptate au ca scop protejarea populației împotriva răspândirii virusului COVID-19.