Tăriceanu îşi pune primarii în cap!

4

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că PSD și ALDE nu sunt de acord cu amendamentul trecut în Comisia de Buget la Legea bugetului de stat pe 2018 prin care se transferă 100% din banii colectați din impozitul pe venit către Unitățile Administrativ Teritoriale.

”Acel amendament a trecut în comisie, dar nu cred că va avea susținere în plen. Majoritatea parlamentară nu va susține un astfel de amendament care va crea o gaură foarte mare la Bugetul de Stat, ceea ce este inacceptabil”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În Comisiile de Buget Finanțe a trecut un amendament prin care 100% din banii colectați din impozitul pe venit ajung la Unitățile Administrativ Teritoriale. În varianta Guvernului doar 71,5% din acești bani ajungeau la UAT-uri, însă primarii s-au plâns de faptul că la acest procent li se reduc drastic bugetele.

Amendamentul a fost depus de către cei de la UDMR și susținut împreună cu PNL, USR și PMP în Comisiile de Buget Finanțe. Este posibil ca aceeași coaliție ad-hoc să se realizeze și în plenul Parlamentului, atunci când se va vota.