Tensiuni URIAȘE înainte de ședința de Guvern – Klaus Iohannis ar putea ‘sparge ușa’ Palatului Victoria

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis ar putea participa astăzi la ședința de guvern având în vedere zvonul din spațiul public conform căruia Executivul ar adopta o OUG privind amnistia și grațierea, informează Antena 3, care citează surse politice.

De menționat este faptul că liderii coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au negat zvonul că Executivul ar intenţiona să adopte în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

„I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine (marți – n.r.). Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public.”, se arată în mesajul transmis de Liviu Dragnea Digi24.

Și Tăriceanu a spus că subiectul unei OUG pe amnistie și grațiere nu a fost discutat în cadrul coaliției.

”Nu s-a discutat subiectul (unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea – n.r.). Cred că a fost aruncat în presă pe anumite canale, nu e prima oară când se întâmplă şi atunci văd că foarte mulţi muşcă la subiect şi subiectul se umflă. Am fost şi astăzi întrebat dar nu am făcut declaraţii publice pentru că eram îmbrăcat nepotrivit. E un subiect care îi pasionează pe foarte mulţi. Să nu credeţi cumva că vreau să închid subiectul. Nu vreau să credeţi că mi-e teamă sau mă jenez să discut acest subiect. Primul lucru pe care vreau să îl remarc este cel că această idee a unei amnistii şi a unei graţierii nu ar fi de neconceput. S-a mai făcut în România, ultima dată cu foarte mulţi ani în urmă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la TVR, în emisiunea România 9.

Nu ar fi prima dată când Klaus Iohannis participă la o ședință de Guvern. Amintim că, la începutul anului 2017, președintele a prezidat ședința Executivului Grindeanu, după ce în spațiul public au apărut informații că ar urma să fie discutată o Ordonanță de modificare a legislației penale.