Teoria specialiștilor îngrozește bărbații: Glandele sexuale masculinele cresc riscul de deces cu Covid 19?

Potrivit unor cercetări realizate de specialiști din SUA și India, numărul de decese cauzate de Covid 19, mai mare la bărbați decât la femei, ar avea o explicație strict medicală. Glandele sexuale masculine, spre deosebire de ovare, prezintă proteina ACE2, cunoscută ca fiind receptorul de care se leagă Covid-19 atunci când invadează celulele umane. Astfel, glandele sexuale masculine ar reprezenta ”locul” în care virusul se refugiază când este atacat, scrie ilmessaggero.it.

Cercetarea a fost condusă de patru oameni de ştiinţă: profesorul de biologie moleculară Amit Verma, profesorul de biologie Ulrich Steidl, oncologul Aditi Shastri şi mama lui, Jayanthi Shastri, microbiolog. Ei au publicat studiul pe MedRxiv, site unde, săptămânile acestea, cercetătorii au schimbat informaţii şi date despre coronavirus, neverificate însă de surse independente.

„Studii făcute în întreaga lume au demonstrat constant o incidenţă majoră şi simptome mult mai grave ale bolii în rândul bărbaţilor”, susțin cercetătorii citați. Ei relatează că au observat că bărbaţii au nevoie de mai mult timp pentru a „scăpa de virus” şi că aceasta duce la „severitatea sporită a cazurilor lor”.

Distribuie prietenilor

La nivel global, bărbaţii şi femeile sunt relativ egal infectaţi cu Covid 19, însă, în ceea ce privește decesele, numărul femeilor este mult mai mic.

Un exemplu ar fi oraşul New York unde rata deceselor înregistrate în rândul bărbaţilor este de 68%.

Profesorul Katheryn Sandberg de la Universitatea Georgetown a declarat pentru Washington Post că „testiculele pot avea un rol”. „Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”, a avertizat și Aditi Shastri, în cazul în care teoria va fi confirmată.

Studiul a fost realizat de specialişti de la Montefiore Health System şi Albert Einstein College of Medicine din SUA împreună cu spitalul de boli infecţioase Kasturba din Mumbai