Teorii terifiante despre evenimentele de după tragedia din Colectiv!!

14
incendiu_colectiv, tragedie, ion_carstoiu

Continuă seria celor care văd în nominalizarea lui Dacian Cioloș ca o mișcare cu bătaie spre alte mișcări mult mai importante. Jurnalistul Ion Cristoiu e de părere că adevărata miză e conducerea parchetelor și în special a Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Cristoiu pleacă de la un mesa pe care l-ar fi primit și îl ironizează pe Dacian Cioloș numindu-l ”om în gri” aluzie la ”omuleții verzi” – așa cum au fost numiți cei din trupele speciale folosiți de Rusia când a ocupat Crimeea și Estul Ucrainei.

 Iată raționamentul lui din evz.ro  care pleacă de la anunțul oarecum intempestiv al jurnalistului Rareș Bogdan care din 23 octombrie vorbea despre un nou premier în persoana lui Dacian Cioloș, deși nimic nu anunța Tragedia din Colectiv și nici iminenta plecare a Guvernului Ponta: După anunțul de la Cotroceni, un tip mai deștept ca mine mi-a trimis următorul Mesaj: ”Oamenii gri sunt la modă. Ciolos? Parcă-l văd pe STOLO, în urmă cu vreo 20 de ani, cum se mai repetă Istoria…” Am dezvăluit Mesajul, pentru că formula Oamenii gri mi-a plăcut atît de tare încît m-am decis s-o folosesc și eu cînd va veni vorba de premierul desemnat. Cum nu era a mea, am simțit nevoia să precizez sursa, să nu fiu acuzat, Doamne ferește! de niscaiva plagiat. Așadar, Dacian Cioloș, noul om gri al istoriei postdecembriste, a fost desemnat de Klaus Iohannis să formeze noul Guvern. La Conferința de presă de miercuri, 10 noiembrie 2015, de la Cotroceni, limitată la declarațiile celor doi și, prin asta, confirmînd natura de secretomanie securistică a noului regim, Klaus Iohannis a măcănit mai multe bla-bla-uri pentru a justifica decizia de a desemna un premier tehnocrat în fruntea unui Guvern tehnocrat. Că Victor Ponta va fi forțat să demisioneze pentru ca Președintele să-și facă Guvernul Mai mult decît al Meu  (e de două ori al lui, pentru că nu doar că-l susține pe el, dar, mai mult, e ales de el) ne-a anunțat mai demult un om de casă de-al lui Klaus Iohannis.Rareș Bogdan, pentru că despre el e vorba, făcea public în 23 octombrie 2015 numele viitorului premier desemnat: Dacian Cioloș.

La 11 zile de la Tragedia de la Clubul de noapte Colectiv, avem un premier desemnat în persoana lui Dacian Cioloș. Prin urmare, parafrazîndu-se pe el însuși din Declarația prilejuită de demisia lui Victor Ponta, Klaus Iohannis ar fi trebuit să spună, la desemnarea noului premier: „A trebuit să moară oameni pentru a-l putea desemna pe Dacian Cioloș premier!” Nu împărtășesc deocamdată Teoria Conspirației potrivit căreia Incendiul de la Colectiv e rodul unei Operațiuni scăpate de sub control a Noii Securități pentru ca Klaus Iohannis să aibă pe 16 noiembrie 2015, la împlinirea unui an de cînd a fost pus de Sistem în fotoliul de la Cotroceni, Guvernul mai mult decît al Meu. Spun deocamdată, deoarece, deși n-am încă suficiente date pentru a accepta teza Diversiunii, amintirea celor peste 1.000 de oameni morți în decembrie 1989 pentru ca echipa gorbaciovistă a lui Ion Iliescu să rămînă la Putere, pentru ca Nicolae Ceaușescu să fie executat și pentru ca Armata, cea rămasă pînă la capăt credincioasă Dictatorului, să iasă basma curată, îmi spune, alături de amintirea altor fapte din Istorie, că Sistemul, interesat să-și rezolve interesele politico-mafiote, nu s-ar da în lături să aibă pe conștiință morții de la Colectiv.

Oricum, desemnarea unui premier știut deja cu trei săptămîni în urmă, impunerea unui Guvern de tehnocrați, mult dorita de Klaus Iohannis și de Binomul SRI-DNA  plecare a PSD de la Putere, adîncesc în chip dramatic suspiciunile opiniei publice potrivit cărora e ceva în neregulă, ascuns opiniei publice în chip securistic, în Tragedia de la Colectiv.

 

Dacă în privința focului pus dinadins, dar cu un efect mai puțin dezastruos (nu-i exclus să se fi pariat pe mai puțini morți!) mai am șovăieli, în privința manipulării protestelor de stradă n-am nici o îndoială.

De fapt, despre asta am mai scris în ultimul timp. Și că am lovit acolo unde trebuie mi se confirmată de noile atacuri ale Diviziei Presă a SRI în frunte cu Hotnews (site-ul purtător de cuvînt al Noii Securități!) împotriva mea din ultimul timp. Suita de bla-bla-uri măcănită de Rața mecanică a lăsat impresia unei preluări la nivel înalt a sloganurilor din Stradă. Ca om care, după cum am mai spus, am trăit toate Revoluțiile, cu excepția celei din octombrie 1917, nu mi-e greu să dibui că relația e alta.Nu Strada i-a impus lui Klaus Iohannis sloganele, ci el sau mai precis Sistemul a impus Străzii sloganele care urmau să fie invocate drept argument pentru instalarea unui Guvern alcătuit din oameni gri, condus de un Om gri.

Străzii sau mai precis Grupurilor de hăulitori li s-au dat să strige și să agite sloganurile de care aveau nevoie Regizorii noii Diversiuni pentru a impune un Guvern tehnocrat. Sloganul Corupția care ucide! fără nici o legătură cu Tragedia a fost impus Străzii pentru ca Binomul SRI-DNA, Noua Securitate, să folosească drept argument vocea Străzii în folosirea pe mai departe a Luptei împotriva Corupției pentru a-și rezolva interesele mafiote. Sloganul Clasa politică să plece! a fost impus Străzii pentru a putea argumenta nevoia unui Guvern Mai mult decît al Meu, după chipul și asemănarea lui Klaus Iohannis și după dorința Noii Securități:

Alcătuit din Neica Nimeni de fațadă condus de un Om Gri, fără nici o putere politică, fără nici un șarm, fără riscul de a deveni independent față de Cei care l-au pus. E mai mult decît interesant că singura măsură în stare să reformeze clasa politică, alegeri anticipate, a fost nu numai evitată, dar și contrazisă de portavocile Sistemului sub masca de protestatari. Din cîte au încercat să ne convingă Klaus Ionannis, dar și Divizia Presă a SRI (ați băgat de seamă că Dan Tapalagă și alți purtători de cuvînt ai SRI nu mai îndeamnă la Revoluție, la ieșire în stradă?!) impunerea unui guvern tehnocrat satisface interesele României în acest moment. 

Aiurea!Nu satisface nici un interes al României.

Satisface interesele unei Găști angajate crîncen, după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni, în lupta pentru parvenirea la putere sau pentru menținerea la Putere.

Să mă explic

1) Era nevoie de un Guvern așa-zis tehnocrat pentru că în aprilie  expiră mandatul Codruței Kovesi. Lulutza mai vrea un mandat. Nu-i e de ajuns că de opt ani e tot șefă  fără să fi făcut o zi de anchetă de teren. Mai vrea să fie șefă  mulți ani de acum încolo, dacă s-ar putea pînă-n vecii vecilor Amin! Pentru SRI e vital ca Lulutza să fie mai departe în fruntea Comandoului de Poliție Politică numit DNA. Fără ea la DNA, SRI nu s-ar mai putea amesteca anticonstituțional în bătăliile politice interne. În aprilie  expiră și mandatul Procurorului General. Binomul SRI- DNA vrea să aibă în stăpînire și acest post. Nu numai Victor Ponta, dar orice alt premier politic, ar fi ținut cont și de părerea partidului în desemnarea candidaților pentru cele mai importante posturi din România cătușelor. Un premier tehnocrat și mai ale Om Gri precum Dacian Cioloș nu va crîcni în fața ordinelor date de Noua Securitate.

2) PNL nu-și putea permite să preia puterea acum în buza iernii.

Ca să nu mai spunem că un Guvern politic ar fi însemnat darea pe față a Alianței cu UNPR.

Guvernul tehnocrat rezolvă două mari interese ale PNL: Preluarea Puterii reale prin plasarea în Guvern a oamenilor PNL sub masca de tehnocrați. Formarea unei alianțe parlamentare pe șest cu UNPR. Pentru aceasta, Generalul va fi ocolit de DNA și, pe deasupra, va avea și oameni în Guvern, tot tehnocrați, firește.

3) Klaus Iohannis poate spune electoratului de Dreapta:nUite că, tăcînd, pas cu pas, am dat jos pe PSD de la Putere și am pus Guvernul Meu. În plus un Om Gri precum Dacian Cioloș e ceea ce-și dorește Klaus Iohannis în materie de personalitate a premierului: Un soi de Alina Gorghiu care nu te interesează nici cînd se apleacă,  deoarece poartă nădragi.

4. Noua Securitate, pe numele ei oficial Binomul SRi-DNA, care va avea în fine un Guvern cu care va face ce vrea, fie prin plasarea ofițerilor acoperiți în Executiv, fie pur și simplu  dînd ordine miniștrilor, peste capul premierului, Omul Gri Dacian Cioloș. Dacă Guvernul Dacian Cioloș trece de Parlament, ceea ce e aproape sigur, Istoria României va înregistra o premieră: Un Guvern sprijinit în Parlament de Binomul SRI-DNA!