Țepeș revine la Poienari! Află când are loc DraculaFest!

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 20 august, pe seară, într-o atmosferă medievală, Cetatea Poenari va prinde viaţă. Evenimentul se desfăşoară în cadrul Festivalului Naţional „DraculaFest”, editia a opta, sub egida „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”, manifestări organizate de Consiliul Judeţean Argeş.

Începand cu ora 19.00, la baza scărilor care urcă la cetate, spectatorii vor primi programul evenimentului, o bocceluţă cu merinde și apă, aşa cum a fost tratat şi domnitorul Vlad Ţepeş de către arefeni în urmă cu mai mult de jumătate de veac. Publicul va asista la un spectacol inedit, sus, la Cetatea Poenari. 

De la ora 20.00, însuşi voievodul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, va retrăi alături de public atmosfera încărcată de istorie a vremurilor apuse, dar şi adaptări moderniste ale tematicii medievale. Seara va continua, cu povestea fraților arefeni, evocarea Drumului Voievodului, recital de muzica medievală oferit de copiii de la Liceul de arte ”Dinu Lipatti” din Pitești, recital Bogdan Ion Mircea – cantece de munte, remember Florin Dumitru, artistul care cateva editii a urcat sa cante pe acoperisul Argesului, degustarea cozonacilor gigant, recital folk cu Tică Lumânare, Dansul focului cu Trupa Starfix – dansuri în jeturi de fum, lumini de lasere și coloana sonoră specifica filmelor cu Dracula. 

Menţionăm că toţi cei care vor urca la cetatea lui Ţepeş trebuie să se doteze cu lanterne pentru a lumina, la coborâre, cele 1.480 de trepte. Şi-ar putea aduce în acest fel contribuţia la împlinirea spectacolului nocturn. Accesul la cetate pentru acest eveniment este liber, în limita spaţiului disponibil. 

Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Argeş, prin Muzeul Judetean Arges si Teatrul Alexandru Davila si în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Arefu.