Terenul a luat-o la vale și în scurt timp casele după el!

3

Terenul a luat-o la vale și în scurt timp casele după el! Se întâmplă într-o comună din Muscel iar drumul nu este în responsabilitatea autorităților locale ci a celor de la județ.

Cea mai afectată porţiune se află chiar la intrarea în comuna Albeştii de Muscel, unde terenul a luat-o la vale, cu asfalt cu tot, perturbând serios traficul rutier. În unele locuri, diferenţa de nivel este foarte mare, ajungându-se chiar la o jumătate de metru.

Speranţe prea mari pentru reabilitarea acestui drum în viitorul apropiat nu sunt, în condiţiile în care Consiliul Judeţean Argeş nu a alocat bani în acest sens, singura salvare venind de la fondurile de rezervă ale Guvernului. „La ultimele calamităţi care au fost, s-a transmis de către Prefectură şi de către noi, în baza raportului operativ întocmit de Primărie şi ISU Argeş, către minister, ca să obţinem nişte fonduri. Aşteptăm acum rezultatul, să vedem prin hotărârile de Guvern care urmează dacă vor fi alocaţi bani. Este singura lucrare pe Drumul Judeţean pentru care a fost solicitată o sumă de la fondul de rezervă, prin hotărârile de Guvern. Am transmis la Bucureşti şi aşteptăm să ne dea bani.

Deocamdată, Consiliul Judeţean nu are bani alocaţi pentru această lucrare, dar avem speranţa că ne vor da de la Bucureşti bani pentru a rezolva problema”, este răspunsul directorului Direcţiei Drumuri Judeţene Argeş, Alina Nicolau, cu privire la situaţia DJ 735.

În urmă cu un an, sosiţi la faţa locului, preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea şi directorul Alina Nicolau au promis un proiect de reabilitare a acestui drum, dar până acum nu s-a realizat nimic.

În prezent, situaţia este şi mai gravă, în condiţiile în care, din cauza alunecărilor de teren, două case din zonă au fost afectate. Au apărut crăpături atât pe pereţii exteriori, cât şi la interior, iar dacă nu se ia nicio măsură, construcţiile sunt în pericol de prăbuşire. Localnicii sunt sceptici în ceea ce priveşte un ajutor de la autorităţi, chiar dacă fostul edil al comunei Albeştii de Muscel a făcut numeroase demersuri la instituţiile abilitate.