Test simplu, făcut la tine acasă. Află dacă ai probleme cu tiroida!

0

Dr. Broda Otto Barnes a descoperit că temperatura corpului este un bun indicator al activităţii glandei tiroide, în special temperatura corpului imediat după ce te-ai trezit, scrie doctorulzilei.ro. El a descoperit, de asemenea, un test simplu care poate fi făcut acasă şi care poate fi aplicat pentru a verifica starea glandei tale tiroide.

Înainte de a merge la culcare, ia un termometru şi agită-l bine. Asigură-te că temperatura din acest instrument este mai mică decât 35 de grade Celsius.

A doua zi dimineaţa, imediat ce te-ai trezit, pune termometrul sub axilă. Lasă termometrul acolo timp de 10 minute.  După 10 minute, citeşte rezultatele şi imediat scrie-le pe ceva. Temperatura normală este cuprinsă între 36,5 şi 36,8 grade Celsius. Barnes recomanda să continui acest procedeu timp de 10 zile, pentru un rezultat mai sigur.

Distribuie prietenilor

Află cum poți interpreta rezultatele singur, la tine acasă

Dacă temperatura ta este cuprinsă între 36,5 şi 36,8 grade Celsius, înseamnă că glanda ta tiroidă funcţionează normal.

Dacă temperatura are o valoare sub 36,5 grade Celsius, atunci este vorba de activitatea redusă a glandei tiroide (Hipotiroidism sau tiroida “leneşă”). Simptomele activităţii reduse a glandei tiroide sunt depresia, atunci când te simţi lipsită de energie, oboseală, infecţii, dureri de cap cronice, pierderea memoriei şi concentrării, căderea părului şi altele.

Dacă temperatura este mai mare de 36,8 grade Celsius, este vorba de o activitate rapidă a glandei tiroide (hipertiroidism) sau de o infecţie în organism.