prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Tichete de masă în plus și o zi liberă pentru acești angajați!

Angajații români care îndeplinesc o singură condiție vor pimi șapte tichete de masă și o zi liberă în plus! Este vorba despre salariații care doneaă sânge regulat. De asemenea, aceștia vor avea și o altă serie de beneficii, potrivit unui proiect de lege aflat în vigoare.

Astfel, donatorul de sânge are dreptul să primească, la cerere, pentru fiecare donare efectivă, următoarele:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituţia de profil;
  • zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariaţi sau o zi scutire de frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea de sânge;
  • în cazul în care donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună, scrie doneazăsânge.ro.

Mai mult decât atât, donatorii de sânge cu donări regulate au dreptul să efectueze: 

  • anual, gratuit, un examen radiologic pulmonar şi un examen biologic extins, la recomandarea instituţiei de profil unde sunt înregistraţi ca donatori, în baza documentelor care atestă statutul de donator de sânge cu donări regulate.
  • anual şi în alte ocazii justificate medical un examen cardiologic în vederea depistării unor eventuale afecțiuni care ar contraindica donarea de sânge. Acest examen se efectuează la recomandarea instituției de profil la care persoana este înregistrată ca donator, în baza documentelor care atestă statutul de donator de sânge.
  • tratament substitutiv cu fier, gratuit, la recomandarea medicului de colectă, în cazul depistării unui deficit de fier sau unui sindrom anemic secundar donărilor repetate de sânge.

Este considerat donator de sânge cu donări regulate este acea persoană care în ultimii 2 ani a donat sânge și/ sau componente sanguine cu respectarea intervalului minim permis între două donări consecutive în cadrul aceluiași centru de transfuzie.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.