Tinerii care vor să urmeze o școală de poliție nu vor trebui să mai treacă prin filtrul examenelor

Tinerii care vor să urmeze o școală de poliție nu vor trebui să mai treacă în acest an prin filtrul examenelor. Decizia a fost luată din cauza deficitului de oameni ai legii din România, deoarece, în 2020, aproximativ 5.000 de polițiști se vor pensiona, locurile rămase vacante trebuie ocupate.

Ministrul Afacerilor de Interne a decis să anuleze examenele. A doua cauză este pandemia de coronavirus, care ar fi putut să creeze probleme la desfășurarea probelor scrise și fizice.

Cursurile ar trebui să fie organizate pe o perioadă de cel puțin șase luni în mod intensiv astfel încât acest număr de polițiști să nu fie pierdut.

Distribuie prietenilor

La Școala de Poliție de la Câmpina s-a ținut o sesiune de examene în luna ianuarie acestui an.

Nu a existat o limită de vârstă, candidații trebuiau doar să fie apți medical și psihologic. Nu a existat o limită de înălțime, trebuia doar să fie trecute probele sportive.


Examenul are loc în luna ianuarie a fiecărui an, însă admiterea constă în mai multe etape pe care candidații trebuie să le parcurgă, mai devreme, pentru a putea susține în ianuarie probele de la sediul Școlii de Poliție.

Procesul este împărțit în activități care trebuiesc efectuate de candidați pe plan local, la departamentul Resurse Umane al Inspectoratele de Poliție Județene/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în funcție de zona de reședința a candidaților, iar abia după parcurgerea acestor etape locale, candidații declarați apți pentru a merge mai departe vor putea susține probele examenului de admitere la sediul Școlii de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina.