TOP 5. Cele mai căutate destinații de Valentine’s Day 2014

DISTRIBUIȚI

Roma, Viena, Praga, Paris şi Barcelona sunt cele mai căutate destinații de către români pentru Valentine’s Day 2014, după cum reiese din numărul rezervărilor făcute pentru cursele aeriene.

De asemenea, numărul românilor care vor petrece în acest an Valentine’s Day într-o destinaţie externă va creşte cu 20% față de anul trecut, pentru că sărbătoarea cade la începutul weekend-ului, potrivit Vola.ro.

În ceea ce privește prețul pe care românii trebuie să îl plătească pentru un citybreak de Valentine’s Day, la Paris, de exemplu,  acesta porneşte de la 300 de euro de persoană şi acoperă biletul de avion cu taxele incluse, trei nopţi de cazare în cameră dublă cu mic dejun şi asigurarea de călătorie.

Acelaşi pachet, dar la Roma, poate fi cumpărat la tarife începând de la 175 de euro de persoană, la Viena sau la Praga de la 200 de euro de persoană, în timp ce românii care vor să meargă la Barcelona, trebuie să scoată din buzunar cel puţin 250 de euro.

„Desigur, la aceste pachete se poate adăuga o croazieră pe Sena, o cină la Turnul Eiffel, tururi de oraş, bilete pentru autobuzele Hop on Hop Off sau carduri cu reduceri la principalele obiective turistice şi la restaurante. Se constată că din ce în ce mai mulţi români pleacă în vacanţe cu ocazia zilei de Valentine’s Day. Majoritatea preferă pachetele de tip city break în Europa pentru că sunt mult mai accesibile decât vacanţele în afara continentului şi turiştii nu au nevoie decât de câteva zile libere. Din acest motiv, Valentine’s Day de anul acesta este foarte căutat. Pachetele sunt cu plecări joi şi vineri şi durează până duminică sau luni. Cu siguranţă se va simţi o creştere de cel puţin 20% a numărului de români care aleg să petreacă Valentine’s Day într-un oraş european”, susțin reprezentanții aceleiași companii.