Top alimente cu puternic efect antidepresiv. Află ce trebuie să consumi!

0

Când te simţi obosită, îngrijorată, fără motive serioase, când nu te poţi bucura de lucrurile bune care ţi se întâmplă, ai nevoie de ajutor! Mai multe alimente te ajută să îți reduce aceste stări, benefiicile pe care le aduc asupra organismului fiind foarte mari.

N-o să-ţi rezolve problemele, însă te vor ajuta să ai o dispoziţie mai bună, nu te vei mai simţi aşa de încordată, scrie thelist.com. Publicaţia oferă şi o listă cu alimente care agravează starea. Numeroase studii le-au găsit vinovate pentru instalarea anxietăţii şi a depresiei.

Un loc fruntaş în top III cele mai eficiente alimente în acest sens îl ocupă nucile şi alunele. Aceste fructe sunt bogate în triptofan, un aminoacid de care corpul are nevoie pentru a stimula eliberarea de serotonină. Cercetătorii spanioli au descoperit că cei care consumă des nuci şi alune au un nivel mai mare de serotonină în corp.

Dacă vrei să scapi de stres, mănâncă ciocolată neagră sau consumă o băutură pe bază de cacao. Acestea cresc secreţia de serotonină, supranumită şi „hormonul fericirii“, şi duc la o stare de spirit mai bună.

Lactatele, în special iaurtul, conţin în afară de vitaminele B2 şi B12 antioxidanţi benefici pentru îndepărtarea radicalilor liberi, asociaţi stresului.

Distribuie prietenilor

Fisticul are un gust bun şi ajută organismul să combată hormonii stresului. Un pumn de fistic poate fi o gustare delicioasă, cu efect antistres.

Produse care trebuie evitate

În timp ce lupţi cu depresia, încearcă să eviţi să consumi multă cafea, băuturi cu cofeină şi ceaiuri.  Îndulcitorii sunt şi ei vinovaţi de declanşarea depresiei în corp.

Zahărul agravează boala şi poate inhiba efectele binefăcătoare ale tratamentelor.

Seminţele de dovleac prăjite şi sărate sunt şi ele pe lista neagră. Acestea au substanţe care interferează cu absorbţia tiroidiană de iod. Este cunoscut faptul că de sănătatea glandei tiroide ţine şi starea de spirit.