Totul a plecat de la grevă… Directorul Pârvu de la Arpechim, acuzat că își amenință salariații cu „Comisia de Disciplină”

Marius Pârvu a fost pus director la Arpechim în primăvara acestui an, după ce a fost luat de pe scaunul de șef de la Direcția Apelor Argeș-Vedea. Omul vrea să fie transparent vizavi de toate problemele generate de disponibilizările masive ce se află în derulare la fosta Petrochimie Pitești, doar că între el și (încă) angajații de acolo se află un mare zid. Poate unul chiar mai mare decât Zidul Chinezesc. Așa după cum o să vedeți în cele ce urmează, relația dintre cele două părți este una extrem de tensionată, aceasta accentuându-se mai ales după ce câțiva salariați ai Aepechim au intrat în greva foamei.

Greva salariaților, considerată acțiune politică

Lisa neagră a disponibilizărilor de la Arpechim cuprinde peste o sută de persoane. Hârtia cu numele celor ce urmează să fie dați afară, se află la AJOFM iar acum, o parte dintre angajați, sunt în preaviz. Oamenii sunt speriați că vor rămâne șomeri de acum încolo, mai ales că mulți dintre ei au vârste de peste 50 de ani și sunt conștienți că nu-i va mai angaja nimeni. Mai mult decât atât, să nu uităm tragedia de acum o săptămână când un inginer de la Arpechim s-a spânzurat tocmai din această cauză! Gestul lui a fost înțeles de colegii de serviciu însă nu și de cei aflați la conducerea societății sau de guvernanți. Dar să nu mergem atât de departe și să ne oprim încă la cei câțiva angajați care au mai rămas la Arpechim și care așteaptă să se termine odată povestea preavizului pentru a putea spune lumii întregi ce s-a întâmplat la fosta Petrochimie din Pitești. Mai exact, să vorbească despre presiunile politice. Iar aceste presiuni există pentru că, să nu uităm că actualul director, Marius Pârvu, este susținut de PSD, un motiv bun pentru a da o conotație politică grevei de acum câteva săptămâni. Iar contextul este foarte simplu: au existat acuzații conform cărora acei angajați care au intrat în grevă au demarat această acțiune la cererea liberalilor. Într-un cuvânt, este mare păcat să folosești un mastodont industrial, precum a fost Arpechim, în duelurile politice care, până la alegeri, sunt doar de fațadă.

„Nu am nicio problemă să vorbească…”

Dar să mergem mai departe și să avansăm cu subiectul până la faptul că o mână de angajați ai Arpechim au vrut să explice cum și de ce s-a intrat în grevă. Tot aceștia au dorit și să lămurească faptul că în spate nu există nicio grupare politică și că au vrut doar să își expună nemulțumirile, chiar dacă în timpul desfășurării grevei, din interiorul Arpechimului li se striga că lor le arde de grevă iar la poarta Petrochimiei sunt sute de oameni care așteaptă să le ia locul. De fapt, care loc,
în condițiile în care Arpechim va dispărea de pe hartă? Ei și ca să fie treaba treabă (iar aici nu vom da nume pentru că este lesne de înțeles de ce anume nu facem asta), se pare că însuși directorul cel mare, Marius Pârvu, le-a atras atenția angajaților că în situația în care vor dechide gura ca să vorbească despre Arpechim cât sunt încă angajați, vor fi băgați în Comisia de Disciplină sau vor fi dați în judecată. Numai că directorul Pârvu susține că nu a lansat niciodată astfel de amenințări însă spune că a făcut obeservația ca cine vorbește să vorbească despre lucruri reale: „Nu am nicio problemă să vorbească… Eu cred că nu am făcut niciodată o astfel de afirmație vizavi de interzicerea unui om ca să vorbească. Important este să nu facă acuzații care nu sunt susținute pentru că atunci e o problemă! De a interzice cuiva să vorbească… niciodată. Fiecare are dreptul să se exprime. Este în Constituție…” a declarat Marius Pârvu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.