Traficul se va relua la prânz pe Valea Oltului

19
trafic_blocat, valea_oltului, politia_romana

DN1, pe Valea Oltului, este în continuare blocat miercuri dimineaţa. Poliţiştii de la Poliţia Rutieră Sibiu au format mai multe filtre pe şoseaua naţională care leagă judeţele Sibiu şi Vâlcea. Sunt filtre la Veştem, Tălmaciu şi Boiţa. Drumul s-ar putea debloca miercuri, după ora 11.
În aceste zone, poliţiştii rutieri deviază traficul rutier pe rute ocolitoare. De asemenea, în localitatea Brezoi pot intra doar cei care locuiesc în zonă, lucru dovedit cu cartea de identitate. Măsurile sunt luate pentru a nu bloca traficul şi pentru siguranţa circulaţiei, până la deblocarea Drumului Naţional 1, unde au căzut bucăţi mari de stâncă între Călimăneşti şi Brezoi. Alpinistii încercă să curăţe versantul de stâncile care au fost dislocate de alunecarea de teren pentru a nu mai cădea pe carosabil. În continuare un sens de mers este blocat de stâncile care au căzut ieri şi care din cauza dimensiunileor mari nu pot fi ridicate deocamdată. Este nevoie de spargerea lor. Decizia de a închid Valea Oltului a fost luata de Drumuriel Natioanle după peste noapte au mai căzut pietre de pe munte care au pusa viața soferilor în pericol. Politistii ii sfătuiesc pe soferi sa evite Valea Oltului și să folosească rute ocolitoare.
Ieri, La ieşirea din Călimăneşti s-a produs o alunecare de teren care a rupt plasa de protecţie de pe versant. Pe carosbail au ajuns aproximativ 3000 de mc de pietre. Un autoturism care circula pe ruta Sibiu -Rm. Vâlce a fost suprins de căderile de stânci și doar o minune a făcut să nu fie îngropat sau mai grav împins în Olt. „Şoferul şi pasagerul din dreapta , o tânăra, nu au fost răniţi, doar s-au speriat. Maşina însă a fost avariată” , a declarat Cătălin Oprescu de la Poliţia Rutieră Vâlcea. Imediat la fata locului au ajuns utilajele Companiei Naţionale de Drumuri însă unele dintre au venit fără motorină în rezervoare şi s-a pierdut timp până când au făcut rost de combustibil. Nervosi soferii s-au luat la ceartă cu drumarii. „ Au venit cu un buldozer fără motorină, a ajuns aici a lăsat lama jos şi s-a oprit. Dacă era o maşină prinsă sub grămada de pietre crăpa şoferul până îl scoteau ei”, a declarat Cosmin Pancu, șofer blocat în trafic. Pe Valea Oltului traficul a fost blocat total mai bine de cinci ore, coloanele de maşini formate s-au întins pe zeci de km. Spre seara s-a reuşit deblocarea unui fir de mers. „Sunt stânci mari care nu s-au putut înlătura cu utilajele pe care le avem în dotare. Se încearcă spargerea bolovanilor”, a declarat Lăcrămioara State, Şefa Drumurilor Naţionale-Vâlcea.