Trăim în România! Pensie de 24 de lei!

6

Trăim în România! Pensie de 24 de lei! Câmpulungeanul Artur Sovgyrya are doar 26 de ani și este pensionat pe caz de boală.

Nu este de naționalitate română, fiind născut în Ucraina. A ajuns în România la vârsta de doar un an cu mama sa româncă care odată ajunsă în patria sa s-a recăsătorit cu un român. Artur Sovgyrya chiar dacă a trăit în Câmpulung a rămas în acte de altă naționalitate. Acest lucru nu l-a ajutat să termine școala rămânând doar cu opt clase.

A muncit vreo 9 ani la o firmă de panificație dar nu a mai putut merge la muncă pentru că s-a îmbolnăvit de astm bronșic având o pensie de doar 24 de lei pe caz de boală. Cum starea de sănătate a lui Artur s-a înrăutățit are nevoie de un tratament lunar de 350 de lei. Se descurcă foarte greu cu banii pentru că nu are dreptul la alte drepturi bănești din motiv că nu este cetățean român.

Cei de la primăria Câmpulung au aflat de situația lui, după ce Artur Sovgyrya a apărut cu un interviu la un post local de televiziune.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul său pentru că nu are bani nici să obțină cetățenia română, deținând în prezent un buletin de ședere temporară.