Transportul interjudeţean, la un pas de a fi blocat! CJ Argeş aruncă problema “în braţele” primăriilor! VIDEO

DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Argeş aruncă în braţele primăriilor problema transportului interjudeţean. Deşi a trecut mai bine de un an şi jumătate de când s-a tot încercat să se poarte discuţii pentru ca argeşenii să nu rămână fără transport în comun, Dan Manu & co au rămas din nou fără soluţii şi cer primarilor să realizeze transport local.

Astfel, edilii din aşa zisa Zonă Metropolitană şi nu numai sunt nevoiţi să scoată la licitaţie sau să facă atribuire directă unui/unor operatori pentru ca navetiştii să ajungă la şcoală sau la locurile de muncă.

“Hotărârea în instanță blochează traseul județean. fiecare consiliul local își poate face transport local și să descarce pe raza de competență a localității în stații județene. Ștefăneștiul poate face transportul în comun doar în Ștefănești, dar poate descărca în interiorul orașului în stațiile pe trasee județene” a anunţat Dan Manu.

Şi asta pentru că operatorii au făcut contestaţie la licitaţia organizată de CJ Argeş pentru cele 11 trasee interjudeţene. Problema nu este contestaţia în sine, ci faptul că cinci procese au fost câştigate de Consiliul Judeţean, iar al şaselea a fost pierdut, chiar dacă e pe aceeaşi speţă.

“Pentru 5 operatori, instanțele au respins contestațiile. În urma unei hotărâri în instanță a contestaței unei societăți, hotărârea de CJ este suspendată și suntem la început acum. Noi vom contesta. Din păcate, la această oră, întregul demers este suspendat în urma hotărârii instanței în care se suspendă hotărârea CJ Argeș. Cetățenii nu pot beneficia de transport pe aceste trasee al CJ. Nemulțumirea acestora e legată de faptul că acei operatori care acum desfășoară transport în comun ține de faptul că legea oferă vechime celor care sunt pe traseu. CJ Argeș nu putea stabili vechimea pe traseu. Traseele respective au fost considerate trasee județene noi. Ei au contestat acest lucru, pentru că 2 operatori au pierdut contestațiile, nemaiavând continuitate. Vor să stabilească o așa-zisă vechime de traseu în instanță. Ei au efectuat transportul pe trasee, dar nu ca județene” a motivat vicepreşedintele CJ Ion Mînzînă.

Potrivit autorităţilor, până la o sentinţă definitive şi irevocabilă, operatorii vor putea continua cursele regulate. În schimb, pentru lipsa de iniţiativă a Consiliului Judeţean, de la începutul lunii decembrie, argeşenii care fac naveta la Piteşti sau din municipiu în alte localităţi riscă să găsească soluţii pentru a ajunge la locul de muncă sau la şcolile şi liceele din judeţ.