Trei turiști atacați de câni! Salvamont Argeș: „Chiar să nu existe vreo rezolvare?”

DISTRIBUIȚI
turista_cazuta_prapastie, fagaras, salvamont, echipe_salvare

Trei turiști au fost atacați noaptea trecuta în zona Valea Capra de câinii de la stânele din zonă. Din nefericire, unul dintre aceștia a fost și mușcat, având nevoie de îngrijiri medicale.

Salvamontiștii argeșeni s-au „înarmat” cu bețe de ski și spray-uri cu piper pentru a salva turiștii.

„Noaptea trecuta, am avut un apel de urgenta referitor la trei turisti, atacati de cainii ciobanesti de la bordeiele din Valea Capra. Colegii nostri aflati in patrulare la Cota 2000, au coborat „inarmati” cu sprayuri cu piper si bete de schi, constienti fiind ca acest tip de „armament” nu inseamna mare lucru in fata unei haite inraite.

Dar ne intrebam… unde se va ajunge cu turismul nostru, daca ciobanii nu patesc nimic in astfel de situatii?

Doi dintre turisti au fost protejati de catre colegii nostri, cel de-al treilea, care fusese muscat de cainii ciobanilor din Fereastra Mica cu o zi inainte, a preferat sa urce inapoi in creasta si sa mearga la Balea Lac, singur. Ne-a confirmat in jurul orei doua dimineata ca a ajuns teafar, in parcarea cabanei.

In ghidurile Lonely Planet si National Geographic, cainii de stana din tara noastra, sunt semnalati ca fiind caini salbatici, indemnand la prudenta in abordarea traseelor turistice, sau chiar la schimbarea planurilor.

Chiar sa nu existe vreo rezolvare?” a fost reacția Salvamont Arageș.