Uimitor! Cheltuielile cu asistența socială, mai mari decât bugetul unei primării din Argeș!

Contribuțiile sociale de la o primărie din județul Argeș su mai mari decât bugetul local! După decizia Guvernului de a transfera aceste cheltuieli imense în „cârca” primăriilor, în comuna Bârla finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav ar putea duce la faliment primăria.

Distribuie prietenilor

„Cred că vor să ne bage în faliment! Contribuțiile sociale ne costă 15 miliarde, iar bugetul localității este de 13 miliarde. Au promis că ne vor mai ajuta, dar să vedem. Trebuie găsită o solție” a declarat pentru Obiectiv de Argeș edilul Gheorghe Voicu.

Vă reamintim că proiectul transferă de la guvern la primării o cheltuială uriașă – și anume finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav. Primăriilor le este alocată o cotă de 60% din impozitul pe venit colectat. Cele două prevederi sunt respinse categoric de primari, aceștia susținând că cele două măsuri combinate duc la pierde majore pentru primării. Mai mult, Proiectul prevede și majorarea cu 15% a pensiilor începând cu septembrie 2019, ceea ce reprezintă o suplimentare cu 6,5 miliarde lei a Bugetului asigurărilor sociale de stat.