Uimitor! Curtea de Conturi a descoperit nereguli la DSP Argeș în perioada stării de urgență!

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la DSP Argeș. Potrivit raportului publicat recent, inspectorii au constatat că Direcția de Sănătate Publică Argeș nu a cerut decontarea alocațiilor de hrană pentru persoanele care au fost în carantină, dar și ore suplimentate unor angajați care nu s-au ocupat de pacienții confirmați cu COVID-19.

Distribuie prietenilor

„De menționat că, în unele cazuri, nu au fost înregistrate solicitări din partea autorităților administrației publice locale, cu privire la decontarea din transferuri din bugetul Ministerului Sănătății a unor cheltuieli reprezentând alocația de hrană de 30 lei/zi, conform prevederilor Ordinului ministrului Sănătății nr. 725/30 aprilie 2020 privind stabilirea măsurilor de sprijinire a persoanelor vulnerabile care se află în izolare la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19 (DSP: Argeș, Suceava, Vaslui)” se arată în raportul Curții de Conturi

„Ore suplimentare acordate unor categorii de personal neprevăzut în actele normative aplicabile în acest sens în perioada 15.03.2020-15.05.2020. De aceste drepturi salariale suplimentare trebuiau să beneficieze doar angajații care au prestat activități specifice prin asigurarea serviciului de permanență în regim de 24/7, prin serviciul de gardă sau chemări de la domiciliu, după caz, așa cum s-a prevăzut la art.8, alin.(4) din OUG nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei. În fapt, s-au plătit ore suplimentare și altor categorii de personal (ex. personal TESA), plăți efectuate în afara cadrului legislativ incident, în sumă de 306 mii lei (DSP: Argeș, Botoșani, Hunedoara, Ialomița, Mehedinți, Neamț, Olt și DSPMB). Au existat situații în care orele suplimentare evidențiate/plătite unor membri ai comitetului director au depășit orele lucrate conform normei legale de 8 ore/zi, respectiv ajungându-se la 239 ore suplimentare pe luna aprilie 2020 (DSPMB)” se mai arată în raportul Curții de Conturi.