Uimitor! Ministerul Dezvoltării a dat cu flit Argeșului!

2

Argeșul începe să piardă din ce în ce mai mult. După ce a fost anunțată cu fast aprobarea proiectelor de restaurare a Cetății Poienari și a Muzeului Județean, directorul ADR Sud Muntenia a anunțat că… nu mai sunt! Motivul: au fost depuse contestații la punctajele acordate de Ministerul Dezvoltării.

„Modul de desfășurare al acestei scheme nu ne poate permite să semnăm încă contractele. Metodologia este foarte complicată. Am cerut simplificarea la nivelul acestei metodologii. Noi am făcut punctajele, dar toți cei care au luat punctaje au contestat în speranța că vor obține un contract mai mare și ca atare nu putem încă semna niciun contract. Am solicitat la minister tratatarea cu prioritate a acestor contestații și am primit un răspuns favorabil. Așteptăm să se și materializeze” a anunțat Liviu Mușat, Director ADR Sud Muntenia.

Cetatea Poienari, la un pas de dispariție

Cetatea Poienari atrage an de an mii de turiști. Pe lângă lipsa de implicare a Consiliului Județean Argeș din ultimii ani, celebra cetate este într-o stare avansată de degradare și riscă în orice moment să dispară. Dan Manu promitea cu turle și trâmbițe în campania electorală și  în prima perioadă a mandatului că va acorda o atenție mărită Cetății Poienari.

Un alt exemplu care ar arăta lipsa de interes a autorităților județene este și momentul în care urșii au dat năvală și au închis Cetatea, în loc să găsească soluții rapide pentru relocarea urșilor. Revenind la celebrul obiectiv turistic, încă din anii 2006-2007 s-au promis investiții pentru restaurare, montarea unui lift pentru persoanele care nu au chef să urce cele 1480 de trepte și multe altele, care până în momentul de față au rămas la stadiul de promisiuni.