Uimitor! Miniștrii PSD și ALDE își retrag demisiile!

9
Guvern

Anunţ de ultimă oră dinspre PSD. Toți miniștrii PSD și ALDE din Guvernul demis condus încă de Sorin Grindeanu își retrag demisiile. Soluția este una de avarie și ține de blocajul nepermis de mult la care s-a ajuns ca urmare a acțiunilor premierului Sorin Grindeanu care a refuzat să demisioneze după ce Coaliția care l-a propus i-a cerut să părăsească funcția.

Potrivit liderilor Coaliției, aceasta este singura modalitate juridică prin care să se asigure funcționarea Guvernului în următoarele două săptămâni cât ar dura perioada până la instalarea noului guvern cu drepturi și puteri depline. Operațiunea este strict necesară și pentru că în unele ministere sunt miniștri care au demisionat și nici măcar nu au delegat atribuțiile unui secretar de stat pentru afacerile curente, iar președintele Klaus Iohannis nu a operat schimbările propuse de premierul Sorin Grindeanu la Dezvoltare și Interne.

‘Mâine voi merge la serviciu. (…) Cred că o să ne retragem toţi demisiile, ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (…) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, la mine (la Ministerul Muncii – n.r.) nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta, pentru că, Ministerul Dezvoltării spre exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile. După demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiţi în bloc secretarii de stat iar acolo este o situaţie fără precedent (…), nu mai are nimeni drept de semnătură. (…) Cine să semneze, portarul, pentru fonduri? (…) Toţi miniştrii suntem conştienţi (…) că trebuie să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern’, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la România TV , la emisiunea lui Victor Ciutacu. De altfel, a mai spus aceasta, demisiile miniştrilor ‘nu au devenit operaţionale’, deoarece preşedintele Iohannis nu a emis un decret în acest sens, probabil pentru că ‘nu a vrut să arunce cu totul România în aer’. Lia Olguţa Vasilescu a susţinut că în calitate de ministru al Muncii şi-a îndeplinit măsurile prevăzute de programul de guvernare, prin urmare, se aşteaptă să îşi reia funcţia un noul cabinet. În opinia ei, o parte dintre miniştri nu şi-au îndeplinit obiectivele pentru că au fost blocaţi de fostul premier, dar au fost şi miniştri care “nu au performat”. Olguţa a anunţat că nu o interesează să-i ia locul lui Grindeanu, dar spune că speră să-şi reia locul pe fotoliul de ministru al Muncii. “Pe mine nu mă interesează funcţia de premier. Probabil că voi rămâne la Muncă. Eu mi-am îndeplinit ceea ce am avut de făcut”, a mai spus Olguţa.